Koskinou

  Koskinou is een dorp op Rhodos en ligt op een heuveltop een paar kilometer ten westen van Kallithea en achter kilometer van Rhodos-stad. De omgeving is hier groen met veel fruitbomen. Het dorp staat op de lijst van behoudenswaardige monumenten mede door de vele kleurrijke traditionele woningen. Het heeft een geheel eigen architectuur wat goed zichtbaar is in het oude centrum van het dorpje. Vanuit Rhodos-stad gaat er in de zomermaanden een toeristentreintje hiernaartoe.

  Het oude centrum van Koskinou is bijzonder en kleurrijk

  Niet alleen de woningen zijn verfraaid met kleuren, aardewerk en planten, maar ook de straatjes zijn geplaveid met witte en soms grijze kiezelmozaïek. Elk jaar op 17 juli viert men hier de naamdag van de heilige Maria met dans en zelfs een kleine kermis. Ook op 27 september zijn er lokale festiviteiten met dans, zang en muziek in Koskinou. Leuk zijn de pleintjes, waarop uitbaters van kleine tavernes hun gasten bedienen. Het oude gedeelte begint net achter het voetbalveld en het centrale plein en is een tip voor een wandeling. Koskinou is één van de oudste dorpen van Rhodos.

  Bezienswaardig zijn niet alleen de woningen van buiten, maar ook van binnen. Als je de kans krijgt is het een tip om even binnen te kijken. Je zult waarschijnlijk veel keramiek tegen de muren terugzien.  Hotspots van Koskinou zijn bijvoorbeeld de Agina Irini kapel, de Agios Lukas kerk en de Agia Maria kerk. In het dorp zijn veelal kleinschalige en private accommodaties te huur. Je kunt dus in Koskinou verblijven tijdens je vakantie.

  foto album Rhodos

  Bekijk alle aanbiedingen