All inclusive Griekenland: 5 beste Griekse eilanden

18 april 2024 Bas Wanrooij

Vakantie in een all inclusive resort bij Kos-stadAll inclusive op vakantie naar Griekenland is op veel eilanden mogelijk. Een vakantie, waarvan je vooraf precies weet wat de totale kosten zijn en dus budgettair niet voor verrassingen komt te staan. Handig als je bijvoorbeeld een gezinsvakantie naar Griekenland wilt boeken, snel controle wilt hebben op de uitgaven en wilt genieten van zon, zee en strand op voornamelijk één locatie. Maar ook als je compleet ontzorgd wilt worden kan een all inclusive vakantie uitkomst bieden.

Accommodaties die all inclusive vakanties aanbieden hebben dan ook veel meer faciliteiten dan bijvoorbeeld een kleinschalig Grieks familiehotel. Denk aan een fraai zwemparadijs met toffe glijbanen, meerdere restaurants, een volwaardige kidsclub, het nodige entertainment en soms zelfs een compleet welnesscenter. Het is een ander soort vakantie met minder reizen en ontdekken. Dit zijn de 5 beste Griekse eilanden voor een all inclusive vakantie.

Kreta heeft de meeste all inclusive hotels

Resort van Grecotel op KretaOp Kreta vind je de meeste all inclusive en ultra all inclusive hotels van alle Griekse eilanden. Ze liggen voornamelijk langs de noordkust, zoals in Rethymnon, Chersonissos, Analipsis, Kolymvari en Agia Pelagia.

Het aanbod varieert van drie sterren hotels tot zeer luxe en moderne resorts met ultra all inclusive en à-la-carte restaurants. Alles is dan tot in de puntjes verzorgd, alle tijd voor elkaar en eventueel ook als adults only hotel te boeken. Voor als je juist met zijn tweeën wilt zijn.

Zorgeloos naar de zon: meeste zonuren op Rhodos

All inclusive hotel in Ixia op RhodosVoor alleen een zonvakantie is all inclusive prima geschikt. Rhodos heeft als Grieks eiland jaarlijks gemiddeld de meeste zonuren. Zoek je dus zonzekerheid, ook in de mei- en herfstvakantie, dan is Rhodos-stad, Faliraki, Ixia en Kolymbia opties. Voordeel van ‘all-in’ is dat je kinderen bijvoorbeeld een ijsje of snack kunnen halen wanneer ze dat willen en jou als ouder niet hoeven te vragen om geld of je pinpas hiervoor. Neem daarbij dat Rhodos na Kreta het grootste aanbod all inclusive hotels van Griekenland heeft. Keuze genoeg dus.

Compleet verzorgd vakantie vieren op Kos

Op Kos is all-in een populaire optie voor een vakantie. Het Griekse eiland heeft bij Kardamena zelfs een heuse hotelzone met vier luxe vier- en vijfsterren all-inclusive resorts van de keten Mitsis bij elkaar. Compleet met zes restaurants, een groot waterpark en twee nachtclubs. Ook bij Kos-stad vind je luxe resorts die een ultra all inclusive verblijf aanbieden. Bijvoorbeeld langs de fraaie kustlijn van Lambi naar Tigaki en naar het oosten bij Psalidi.

All inclusive in badplaatsen op Zakynthos

Met het hele gezin en compleet verzorgd naar Zakynthos kan natuurlijk ook. De meeste resorts met een all inclusive arrangement vind je in de badplaatsen Tsilivi, Kalamaki en Laganas. Geen kinderen? Kies dan voor een adults only resorts op Zante in bijvoorbeeld Kipseli. Vaak liggen ze niet ver van zee af en op loopafstand van een gezellig centrum. 8 of 15 dagen onbeperkt eten en drinken op Zakynthos is even onbezorgd genieten met alle aandacht voor elkaar.

Onbezorgd naar familie-eiland Corfu

Ultra all inclusive resort op CorfuCorfu is al sinds de jaren ’70 een populair Grieks eiland voor gezinsvakanties. Het heeft namelijk de kortste vliegafstand vanaf Nederland en de knusse kustplaatsen, fraaie baaien en zandstranden met accommodaties aan het strand trokken al snel families met kinderen aan. Tegenwoordig heeft Corfu veel meer faciliteiten en zijn er in bijvoorbeeld Dassia en Kommeno, Gouvia en Agios Spyridon dan ook all-inclusive hotels te vinden.

Reisorganisaties bieden pakketreizen aan voor all inclusive vakanties naar de Griekse eilanden. Het aanbod is zeer divers en hier zit dan je vlucht, accommodatie en het eten en drinken bij inbegrepen. Reisperiode is van begin april tot en met de herfstvakantie in oktober. Ideaal voor zo’n zorgeloze vakantie is een verblijf van 8 tot 12 dagen. Dit is een mooie tijd om even uit te rusten, te genieten in Griekenland en jezelf weer op te laden voor het drukke leven thuis.