Kritinia

  Kritinia is een dorpje dichtbij de westkust van Rhodos. Het ligt op 50 kilometer ten zuidwesten van Rhodos-stad en reken op een ritje met de huurauto van ongeveer een uur. De weg hiernaartoe is prima en onderweg passeer je de archeologische bezienswaardigheid Kameiros. Een tip om een bezoek te combineren. Op vier kilometer ten noorden van dit plaatsje ligt het Kritinia kasteel. Deze ruïne is in goede staat, dateert uit 1472 en is vrij toegankelijk.

  Het plaatsje Kritinia ligt rustig en in de bergen van Rhodos

  In en rondom buurdorp Empona vind je meerdere wijnhuizen en kun je de typische wijnen uit Rhodos ook proeven. Vanuit Kritinia kijk je naar de hellingen van berg Attavyros, waarvan de top reikt tot 1.215 meter boven de zeespiegel. Vanaf de ruïnes van het eerdergenoemde Johannieter kasteel kijk je prachtig uit op de Egeïsche Zee met in de verte het eilandje Alimnia.

  Net voor het dorp Kritinia vind je een folklore museum. De collectie is beperkt en aangrenzend ligt een café met taverne waar je iets kunt eten en drinken. Voor het strand en om te zwemmen kun je naar Kopria Beach rijden. Vanuit de haven van Skala Kamiros vertrekken veerdiensten naar het Griekse eiland Chalki. Veel accommodaties vind je hier niet. De omgeving leent zich trouwens ook voor mooie bergwandelingen.

  Het Kritinia kasteel is overigens een geweldige plek om te genieten van de zonsondergang. Door haar ligging op 131 meter boven de zeespiegel en uitzicht op de eilandjes Alima, Chalki, Makri en Tilos is dit één van de beste plekken op Rhodos voor de sunset.

  foto album Rhodos

  Meer Griekenland aanbiedingen