Embonas

  Embonas (Embona) is een bergdorp in het westen van Rhodos. Het wordt ook wel het “wijndorp van Rhodos” genoemd. Door de ligging op een hoogte van 850 meter boven de zeespiegel in de luwte van de berg Attávyros vind je hier de meeste wijngaarden van het eiland. De afstand tot Rhodos-stad bedraagt 51 kilometer en de weg ernaartoe is goed.

  Embonas is het wijndorp van het eiland Rhodos

  Een uitstapje maken naar Embonas tijdens je vakantie is niet alleen voor wijnliefhebbers een tip. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen in deze omgeving hun hart ophalen en genieten van de cipressen- en naaldbossen. Combineer Embonas met een bezoek aan het Kritinia kasteel aan de kust op 11 kilometer afstand.

  In het bergdorp kun je meerdere wijnhuizen van Rhodos bezoeken. Emery is de grootste en bekendste winery van het eiland, maar ook de wijnen van Kounari, Merkouris en Alexandris kun je hier gaan proeven. De Mandilaria en Athiri druif wordt het meest verbouwd op de Pezoules (terrassen) in deze streek. Net als de rode Amorgiano druif. De kalkhoudende grond en zonovergoten hellingen maken deze strek geschikt voor wijnbouw. Men maakt hier zowel rode, witte als rosé-wijnen. Er zijn in het dorp en in de omgeving accommodaties te huur als je hier wilt verblijven.

  foto album Rhodos

  Meer Griekenland aanbiedingen