Kamiros

  Kamiros is een van de toeristische trekpleisters van het eiland Rhodos. Het wordt ook wel het Pompeï van Griekenland genoemd. De overblijfselen van de oude Dorische stad, net als Ialyssos en Lindos, zijn een bezienswaardigheid voor grote hordes toeristen. Vooral in de maanden juli en augustus is het antieke Kamiros een komen en gaan van touringcars vol met belangstellenden uit alle delen van de wereld. Deze oude stad was het eerste op Rhodos met het slaan van een eigen munt.

  Kamiros is een archeologische bezienswaardigheid op Rhodos

  Veel van de akropolis van het oude Kamiros staat niet meer overeind. Het is mede daarom ook minder indrukwekkend dan Lindos. Slechts delen van pilaren van een Dorische tempel kun je bezichtigen en daarbij vind je op het archeologische terrein de oude agora, restanten van een waterreservoir, een podium, de grote stoa en openbare baden. Het hoogste punt van Kamiros ligt op 120 meter hoogte bovenop de heuvel.

  Bij het oplopen van het terrein zie je als eerste de oude Agora (markt), het plein van de altaren en delen van een tempel. Dit is de tempel van Apollo. Twee zuilen zie je ten noordwesten hiervan. Dit zijn overblijfselen van een Dorische tempel uit de 3e eeuw voor Christus. Dit is de tempel van Athene. Het terrein van deze Akropolis van Kameiros was driehoekig. Het ligt ook nog tegen een heuvel aangebouwd. De entree voor Kamiros bedraagt € 6,- per persoon en het is dagelijks geopend van 08:00 tot 20:00 van mei tot en met oktober. Je auto kun je gratis parkeren. Wist je dat men in 1852 als is begonnen met opgravingen, maar dat deze antieke stad pas in 1928 is blootgelegd?

  Aan de kust kun je bij New Kamiros zwemmen in zee. Hier vind je tevens een oude taverne en een pluk tamarisken die zorgen voor de nodige schaduw op een warme zomerdag. Zo kun je een dagje cultuur combineren met strand.

  foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen