Monolithos

  Monolithos is een bergdorp in het westen van het eiland Rhodos. Het ligt op 70 kilometer afstand van Rhodos-stad in de uitlopers van het Akramitis-gebergte op een hoogte van 240 meter. Dit traditionele dorp ligt een dicht begroeid gebied met veel naaldbomen op drie kilometer van Siana. Bezienswaardigheden zijn hier het Middeleeuwse Monolithos kasteel en het byzantijnse klooster. Deze vesting ligt zo’n drie kilometer ten westen van het dorpje om een rotspunt. Binnen de vestingmuren ligt een kleine witte kapel.

  Bezoek het Middeleeuws kasteel van Monolithos

  De Johannieters bouwden hun kasteel op de enige hoge rotspunt. Dat verklaart ook de naam van het dorp ‘Monolithos’. Stranden in de buurt zijn Alyki beach en Fourni beach op zes kilometer afstand. Het bergdorp heeft overigens goede, authentieke tavernes. Ten zuiden van het dorp staat nog een oude windmolen. Er gaat een wandelpad naartoe.

  In Monolithos vind je meerdere shops, waarin honing, wijn en andere lokale producten worden aangeboden. Leuk als souvenirs. Je vindt deze kramen overigens direct langs de weg. In het kleine centrum vind je bovendien tavernes voor de authentieke keuken van Rhodos. Het kasteel van Monolithos is gebouwd rond het jaar 1480 door de Johannieters. De trap naar de ruïnes van het fort heeft meer dan 100 treden. Deze locatie is tevens in trek voor een mooie zonsondergang.

  foto album Rhodos

  Meer Griekenland aanbiedingen