Siana

  Siana, ook wel als Sianna geschreven, is een bergdorp in het westen van Rhodos. Het ligt op 65 kilometer rijden van hoofdstad Rhodos-stad en op een paar kilometer van Monolithos. Dit dorp ligt in de uitlopers van de Akramitis, die met 825 meter de op één na hoogste berg van Rhodos is. Een bosrijke omgeving met veel pijnbomen. Lokale producten van Siana zijn honing van naaldbomen en ‘souma’. Souma is een lokale sterke drank die wordt gedistilleerd uit de overblijfselen van druiven. Gemengd met water kleurt het net als ouzo wit, maar het smaakt eerder naar rakí of tsipouro.

  Siana is populair bergdorp bij wandelaars op Rhodos

  Siana is een populair dorp bij wandelaars. Hiervandaan starten namelijk veel wandelroutes door de bossen van Rhodos. Bezienswaardig in het dorp is de vrij grote Agios Pandelimonoskerk. Leuk om te bezoeken is het kleine, kleurrijke olijfoliemuseum van Georgios Dimellis. Natuurlijk wordt er hier ook lokaal wijn gemaakt, net als in het dorpje Embonas. De meeste toeristen passeren het dorp tijdens hun doorreis naar Monolithos met haar oude vesting vijf kilometer verderop.

  In het dorp zijn geen appartementen of hotels te vinden. Hiervoor dien je verder te rijden naar Monolithos of terug naar Kamiros. Mooie stranden zijn Alyki beach en Fourni beach op 12 kilometer afstand van Siana.

  foto album Rhodos

  Meer Griekenland aanbiedingen