Prasonisi

  Prasonisi, ook wel als Prasonissi geschreven, is het surfstrand van Rhdodos. Het schiereiland ligt op het zuidelijkste puntje op zo’n 91 kilometer van Rhodos-stad. Een zandstrook van zo’n kilometer, het beroemde zandstrand, verbindt Rhodos met het schiereiland. Hier waait het eigenlijk altijd. En niet voor niet dus een paradijs voor watersporters als surfers. De ene kant van het strand kan dus een rustige zee hebben, terwijl de andere kant een ruwe zee met veel golfslag kent. Afhankelijk van de windrichting. Het zeewater kan hier overigens behoorlijk fris zijn.

  Prasonisi is het strand voor surfers in het zuiden van Rhodos

  Gemiddeld waait het op Prasonisi beach één tot twee beaufort harderdan op de rest van het eiland. Een windkracht vier is eerder regelmatig dan uitzondering en zelfs kracht zes komt zo nu en dan voor. Meestal waait de wind aan de westzijde van het strand met dezelfde naam als het schiereiland.

  Het dorp Katavia, op zo’n acht kilometer van het strand, heeft accommodaties en toeristische faciliteiten. Natuurlijk is er aan het lange zandstrand wel een snack of wat drinken te koop, maar voor meer vertier en gemak is Kattavia de aangewezen locatie. Met de auto kun je het strand oprijden en aan de rand, het begin, van het strand parkeren.

  foto album Rhodos

  Meer Griekenland aanbiedingen