5x mooie stranden Zuid-Rhodos

17 mei 2023 Bas Wanrooij
Mooiste stranden van Zuid Rhodos

Mooie stranden in het zuiden van Rhodos – Prasonisi

Het zuiden van Rhodos is zeker niet het meest toeristische gedeelte van het Griekse eiland van de zon. Hier in Zuid-Rhodos zijn echter genoeg mooie stranden te vinden en te ontdekken. Met Zuid-Rhodos bedoelen we het gebied onder Lindos aan de oostkust en Skala Kameiros aan de westkust. Vanaf het kustplaatsje Lardos naar het zuiden toe is de kuststrook vrijwel onafgebroken strand. Grote delen zijn hier nog ongeorganiseerd, zelfs in de zomermaanden. De meeste toeristen trekken naar het schiereiland Prasonisi, waar een fraai, groot en breed zandstrand het eiland verbindt met Rhodos. We hebben 5x mooie stranden in Zuid-Rhodos voor je op een rijtje gezet met handige tips om ze te bezoeken.

1 Prasonisi – dit is het grootste en populairste strand in het zuiden van Rhodos. Het ligt helemaal op het zuidelijkste puntje van het eiland en vanaf Rhodos-stad bedraagt de afstand zo’n 80 kilometer. De vorm van het strand kan per dag verschillen door de golfstroom en de wind. Doordat het hier vrijwel altijd waait is Prasonisi geliefd bij wind- en kitesurfers. Je kunt met de auto tot aan het strand rijden en je vindt hier de nodige tavernes en zelfs accommodaties om te overnachten. Tip is om voordat je het strand benadert een koffiestop te maken in het dorp Kattavia met gezellige terrasjes.

2 Fourni beach – dit strand ligt verscholen langs de zuidwestkust en kun je het beste bereiken via Monolithos. Hier kleurt het kraakheldere zeewater smaragdgroen en fraai blauw. In de zomer is een kleine taverne geopend en zijn hier ligbedden en parasols te huren. Tip om Fourni beach te combineren met een bezoek aan het kasteel van Monolithos en het bergdorp Siana.

Gennadi beach bij mooiste stranden Zuid-Rhodos

Gennadi beach in het zuiden van Rhodos

3 Agios Georgios beach – dit lange brede en vrijwel nog ongerepte zandstrand ligt in het zuidoosten van Rhodos. Agios Georgios beach kun je bereiken via de oude ‘silk factory’ dichtbij Kattavia. De weg ernaartoe staat niet heel goed aangegeven en je zult zelf een beetje op ontdekkingstocht moeten gaan naar dit strand. Met Google Maps heb je een handig hulpje bij de hand.

4 Limni beach – is een ander rustig strand met een soort binnenmeertje langs de zuidkust. Limni beach wordt ook wel Apollakia beach, naar het dorp in de buurt. Ook dit strand is weinig georganiseerd en in de zomermaanden is er wel een kleine kantina aanwezig. Toch doe je er wijs aan om zelf eten en drinken mee te nemen naar Limni beach. Lunchen kun je in het dorp Apollakia met een gezellig dorpsplein.

5 Gennadi beach – is een lang en vrij breed kiezelstrand. Langs het strand vind je verspreid de nodige accommodaties en tavernes. Deels is Gennadi beach georganiseerd, maar het is er zelden druk. Het waait het meestal niet hard en het zeewater is helder, maar de zeebodem loopt hier wel snal af.

Andere stranden die we niet hebben genoemd, maar wel interessant zijn om te bezoeken zijn bijvoorbeeld Red sand beach, Alyki beach en Kpria beach. Alvast veel plezier op de mooiste stranden van Zuid-Rhodos.