Kohilari beach

  Kohilari beach is een zandstrand aan de noordkant van Kos. Het lange strand ligt op 37 kilometer rijden van Kos-stad en 20 kilometer van badplaats Kardamena. Nog niet zo toeristisch en door de noordelijke ligging geliefd bij surfers en kite-surfers. Het witte zand is fraai en op enkele plaatsen flink breed.

  Kohilari beach is een breed en rustig zandstrand aan de noordkust

  Verderop in de baai loopt Kohilari beach over in Volcania beach. Eigenlijk is het strand een beetje in twee├źn gesplitst met een gedeelte voor kite-surfers en een gedeelte voor strandliefhebbers met ligbedden en parasols. Het strand wordt schoongemaakt, de zeebodem loopt zeer geleidelijk af en is mede daardoor een familiestrand. Op een kilometer van het strand ligt het Kochylari restaurant waar je kunt lunchen of wat kunt drinken. Aan het strand zelf zijn verder geen voorzieningen.

  Je kunt met de auto of scooter tot aan het strand rijden en hier je auto parkeren. Langs het strand is sprake van duinvorming met de nodige cederbomen. De stranden lijken op die van Paradise beach en Camel beach aan de zuidkant van het eiland. verschil is echter dat het aan de noordkust wat vaker en ook harder waait.

  foto album Kos

  Meer Griekenland aanbiedingen