Kattavia

  Kattavia, ook wel Katavia genoemd, is een gezellig dorp in het zuiden van Rhodos. Het ligt op 80 kilometer rijden vanaf Rhodos-stad en de kustweg via Lindos is het snelste. In de zomermaanden is het hier vooral druk met toeristen die een dagje naar het strand van Prasonisi gaan. Dit is namelijk het dichtstbijzijnde dorp bij dit strand met tavernes, supermarkten en accommodaties.

  Kattavia is een dorp en populair van bij kite- en windsurfers

  Bezienswaardig is de oude Italiaanse zijdefabriek op drie kilometer ten oosten van Kattavia. Deze ru├»nes zijn vrij toegankelijk. In de omgeving vind je bovendien meerder kapellen, waarvan die van Agios Stefanos de mooiste is. Een mooi strand in de buurt is dat van Agios Georgios. In het kleurrijke dorpje zelf kun je studio’s, appartementen, hotelkamers en zelfs een villa huren. In en rondom het dorp waait het vrijwel altijd. Vandaar dat deze bestemming vooral in trek is bij kite- en windsurfers.

  De bewoners van Kattavia leefden voornamelijk van landbouw, maar tegenwoordig is toerisme ook interessant geworden. Je ziet hier kassen, maar ook veel imkers. De honing verkopen ze langs de weg of in het dorp aan toeristen.

  foto album Rhodos

  Bekijk alle aanbiedingen