Paleis van de Grootmeesters

  Het Paleis van de Grootmeesters is één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Je vindt het paleis aan het einde van de ridderstraat in het oude gedeelte van Rhodos-stad. Een bezoek mag niet ontbreken tijdens je verblijf in de hoofdstad van het eiland Rodos. Al in de 8e eeuw werd hier namelijk een eerste vesting gebouwd. In de loop van de 14e eeuw, in de Middeleeuwen, bouwden de kruisridders deze uit tot een citadel. Vandaar dus ook de bijnaam als ‘de hoofdstad van de ridders’. De Turken beschadigden het markante gebouw in 1856 door een ontploffing te creëren in hun kruitmagazijn in de Johanneskerk. Van 1937 tot 1940 hebben de Italianen dit beschadigde gedeelte weder opgebouwd. Helaas was er hierbij weinig oog voor de originele architectuur.

  Paleis van de Grootmeesters is dé bezienswaardigheid van Rhodos-stad

  Gelukkig is de markante hoofdingang van het Paleis van de Grootmeesters met de twee robuuste torens nog in originele staat. Bij een bezoek aan dit paleis kun je zowel over de binnenplaats wandelen als een kijkje binnen nemen op de begane grond en de bovenverdieping. Op de begane grond worden veel items uit de economische geschiedenis van Rhodos tentoongesteld en op de verdieping is het hele interieur van de Italiaanse gouverneur De Vecchi nog in tact. Het binnenplein is fraai met grote beelden. Helaas kun je niet overal in het paleis een kijkje nemen.

  Het Paleis van de Grootmeesters is in het hoogseizoen van dinsdag tot en met zondag geopend van 08:00 tot 20.00 uur. Op maandagen van 13:30 tot 20:00 uur. In de wintermaanden kun je hier ook terecht, maar dan van dinsdag tot en met zondag van 08:00 tot 15:00 uur. Op maandag is het in deze periode gesloten voor publiek. De entree bedraagt anno 2023 € 8,- per persoon.

  Rhodos-stad foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen