Paleis van de Grootmeesters

  Het Paleis van de Grootmeesters is één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Je vindt het paleis aan het einde van de ridderstraat in het oude gedeelte van Rhodos-stad. Al in de 8e eeuw werd hier een eerste vesting gebouwd. In de loop van de 14e eeuw, in de Middeleeuwen, bouwden de kruisridders deze uit tot een citadel. De Turken beschadigden het gebouw in 1856 door een ontploffing in hun kruitmagazijn in de Johanneskerk. Van 1937 tot 1940 hebben de Italianen dit gedeelte weder opgebouwd. Helaas was er weinig oog voor de originele architectuur.

  Paleis van de Grootmeesters is de bezienswaardigheid van Rhodos-stad

  Gelukkig is de markante hoofdingang van het Paleis van de Grootmeesters met de twee grote torens nog in originele staat. Bij een bezoek aan dit paleis kun je zowel over de binnenplaats wandelen als een kijke binnen nemen op de begane grond en bovenverdieping. Op de begane grond worden veel items uit de economische geschiedenis van Rhodos tentoongesteld en op de verdieping is het hele interieur van de Italiaanse gouverneur De Vecchi nog in tact.

  Het Palei van de Grootmeesters is in het hoogseizoen van dinsdag tot en met zondag geopend van 08:00 tot 20.00 uur. Op maandagen van 13:30 tot 20:00 uur. In de wintermaanden kun je hier ook terecht, maar van dinsdag tot en met zondag van 08:00 tot 15:00 uur. De entree bedraagt € 8,- per persoon.

  Rhodos-stad foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen