Naar Rhodos? Combineer Rhodos-stad met Lindos

8 mei 2023 Bas Wanrooij
Mandraki haven in Rhodos-stad tijdens vakantie

Uitzicht op Mandraki-haven in Rhodos-stad

Wil je op vakantie naar Rhodos en heb je nog geen vakantiebestemming gekozen? Denk eens aan de combinatie van Rhodos-stad en Lindos. Zo kun je namelijk niet alleen het noorden van het Griekse eiland ontdekken, maar ook het rustige zuiden en de groene binnenlanden bij bijvoorbeeld het dorp Apollona en op en rond de berg Profitis Ilias. Twee mooie en bovendien gezellige vakantiebestemmingen op het op vier na grootste eiland van Griekenland. Een huurauto erbij is een must en kun je huren bij bijvoorbeeld het lokale Hijet rent a car . Natuurlijk kun je ook voor slechts één van deze bestemmingen kiezen, maar dan maak je dus wat meer kilometers.

Vakantie in Rhodos-stad

Rhodos-stad Paleis van de Grootmeesters

Entree van het Paleis van de Grootmeesters in Rhodos-stad

Rhodos-stad is een bestemming voor het hele jaar door. Zelfs in de maanden maart en november is hier genoeg te zien en te doen. De Griekse hotelketen Mitsis heeft hier drie hotels, te weten: La Vita Beach, Petit Palais beach en Grand Beach. Met een centrale ligging in het nieuwe gedeelte van de stad en aan of dichtbij het strand zijn dit prima uitvalsbasissen om Rhodos-stad te gaan ontdekken.

Elli beach is het grootste en goed georganiseerde strand van deze hoofdstad. Langs het strand vind je hippe beach bars, zoals die van Elli of Ronda. Het ligt wat verscholen achter hotels en het Rhodos Casino en is grotendeels beschermd tegen de wind uit het noordwesten. Restauranttip voor visgerechten is Pizania The Sea Star en voor de Mediterrane keuken restaurant Nisos in het nieuwe gedeelte een aanrader.

Een wandeling door het oude gedeelte van Rhodos-stad (UNESCO) mag natuurlijk niet ontbreken. Bezoek hier o.a. de Ridderstraat (Ippoton), het Paleis van de Grootmeesters, d’Aboise poort, Mandraki-haven en Panagia to Bourgou.

Verblijf in het ‘witte’ Lindos

Kapel St George Pahimahiotis in Lindos op Rhodos

St. George Pahimahiotis kapel in Lindos

Lindos trekt duizenden toeristen per dag aan. Het gros komt hier georganiseerd voor een dagtochtje met de bus of boot. Op eigen houtje met een huurauto kan natuurlijk ook. Voornamelijk tussen 10:00 en 15:00 uur is druk in het ‘witte’ dorp en op de Acropolis van Lindos. Mocht je hier dus verblijven dan kun je voor of na de drukte het centrum in of naar de Acropolis. In het witte dorp zelf vind je fraaie boutique hotels, zoals Melenos Exclusive Suites. Meestal zijn dit kleinschalige, luxe accommodaties. Opvallend genoeg wordt tot ver buiten Lindos de naam van het dorp (graag) gebruikt in de benaming van hotels, zoals bijvoorbeeld in Pefki of Kiotari. Verblijf je hier dan loop je dus niet zomaar even het stadje in.

Voor de moderne Griekse keuken is restaurant Hellas in Pefki een tip. In het centrum van Lindos is Akres restaurant hiervoor een goed alternatief. Meer interesse in de traditionele Griekse keuken? Probeer dan Mavrikos restaurant op de rotonde of Kalypso restaurant in een fraai pand uit de 17e eeuw met rooftop garden.