Ridderwijk

  In de ridderwijk van Rhodos-stad ga je echt terug in de tijd. Het lijkt of de tijd hier 500 jaar heeft stilgestaan en ziet er nog net zo uit als in de Middeleeuwen. De Ridderstraat, in het Grieks Odos Ippoton, is hier de hoofdstraat en eindigt bij het Paleis van de Grootmeesters. Hier zijn de meeste gebouwen herbergen van de Johannieterridders. En natuurlijk ook de nodige paleizen met herkenbare okerkleurige muren van natuursteen.

  De ridderwijk in Rhodos stad is alsof de tijd heeft stilgestaan

  Ondanks dat de herbergen grotendeels de Ridderstraat sieren in deze ridderwijk, mag je hier niet naar binnen. Je kunt ze dus (helaas) alleen van buiten bezichtigen. Gezien de lange straat is dit aanzicht zeker geen straf, maar we zijn eigenlijk wel benieuwd hoe ze er van binnen uit zullen zien. Trek voor een stadswandeling door deze buurt minimaal en halve dag uit. Leuk is ook om hier een keer ’s ochtends en ’s avonds doorheen te slenteren.

  Bezienswaardig in de Ridderwijk zijn de herberg van de Italianen, het Paleis van de Grootmeesters, de herberg van de Provence, het huis van Djem, de Agia Triada kerk, het 15e-eeuwse Villaragut-huis, de herberg van de Spanjaarden, de herberg van de Fransen en de loggia. Ze dateren stuk voor stuk uit de vijftiende of begin zestiende eeuw en ze zijn gelegen aan de eerder genoemde rechte ridderstraat. Verspreid over een lengte van zo’n 350 meter, startend bij de Panagia tou Kastrou kerk.

  Rhodos-stad foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen