Livadaki beach

  Livadaki beach behoort de mooiste en tevens populairste stranden van Samos. De baai met gelijknamige beach bar ligt op 12 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Vathy en is eenvoudig te bereiken met een huurauto. Het geïsoleerde zandstrandje trekt veel locals en toeristen in de maanden mei tot en met september. Je auto kun je dichtbij parkeren.

  Livadaki beach is een fraai en populair strand op Samos

  Het zeewater is hier kraakhelder en de rotsachtige kustlijn is interessant om te snorkelen of te gaan duiken. Vanaf het zandstrand van Livadaki kijk je uit op de eilandjes Diapori en Agios Nikolaos. Op het strand staan genoeg ligbedden en parasols en in de maanden juli en augustus draaien hier verschillende DJ’s hun muziek. In de zomer kan het hier behoorlijk druk zijn.

  De laatste drie kilometer van de weg naar Livadaki beach is onverhard, maar redelijk goed begaanbaar. Het strand is door de langzaam aflopende zanderige zeebodem ook geschikt voor families met (kleine) kinderen. Livadaki is ongeveer 60 meter lang en maximaal acht meter breed. De kwaliteit van het zwemwater is hier uitstekend. Bij de beach bar kun je terecht voor drankjes en er is ook een menu met de nodige (eenvoudige) gerechten.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen