7 mooiste stranden van Samos

8 mei 2019 Bas Wanrooij

Wat zijn de mooiste stranden van Samos? Tijdens je vakantie naar het Griekse eiland Samos kun je kiezen uit veel mooie stranden. De meeste stranden zijn bedekt met kiezels of stenen, maar er zijn ook echte zandstranden. We hebben de 7 mooiste stranden van Samos voor je op een rijtje gezet.

7 mooiste stranden van Samos lemonakia beach1. Lemonakia beach – het mooiste strand is het kiezelstrand van Lemonakia bij de badplaats Kokkari. Het strand biedt genoeg voorzieningen en het zeewater is kraakhelder. Bovendien is het aanzicht tussen de naaldbomen door erg fraai. In de zomermaanden trekt het populaire strand veel toeristen.

2. Livadaki beach – een zandstrand in het noordoosten van Samos. Het georganiseerde strand ligt aan een fraaie baai en heeft mooi helder zeewater. De laatste drie kilometer gaat over een onverharde weg heen en als je aankomt lijkt het op een oase. De Livadaki beach bar is zeker in de zomermaanden gezellig en druk.

3. Psili Ammos – is een echt (lang) zandstrand op Samos en ligt in het zuidwesten van het eiland. Psili Ammos is grotendeels georganiseerd met strandstoelen en parasols en is kindvriendelijk. Het ligt een paar kilometer van de vakantiebestemming Votsalakia af en is goed met de auto te bereiken. Alternatief is het naburige Limnionas beach voor een stranddag tijdens je vakantie.

7 mooiste stranden van Samos Potami beach4. Potami beach – is niet alleen van bovenaf mooi, maar ook op het strand zelf is het prachtig. Je hebt de mogelijkheid om een bezoek te combineren met de gelijknamige watervallen. Potami beach ligt op drie kilometer rijden van de stad Karlovasi en heeft een tweetal beach bars. Wandelaars kunnen doorlopen naar de afgelegen Seitani stranden.

5. Tsambou beach – ligt bij het dorpje Avlakia, vlakbij Agios Konstantinos,  aan de noordkust van het eiland Samos. Aan het strand staat de gelijknamige beach bar. Micro Tsambou beach is een tip om te bezoeken en ligt pal naast het grotere strand. Je kunt het kleinere strand alleen zwemmend bereiken. 

6. Pappa beach – is een georganiseerd kiezelstrandje bij Ireon. Een gezellig strand met taverne, ligbedden en parasols. Vanuit Ireon bereik je het strand na twee kilometer via een goed begaanbare onverharde weg. Vergeet je snorkelset niet.

7. Micro en Megalo Seitani beach – deze twee stranden zijn alleen te voet te bereiken of in de zomermaanden met een boot vanuit Karlovasi. De wandeling naar het grote strand duurt ongeveer 1,5 uur en je kunt alleen via hetzelfde wandelpad terug. Op de stranden zijn geen tavernes en je dient dus zelf genoeg eten en drinken mee te nemen. Micro en Megalo Seitani zijn wel twee prachtige stranden.