Tsambou beach

  Tsambou beach, ook wel Avlakia beach genoemd, is een kiezelstrand bij de kustplaats Avlakia in het noorden van Samos. Verwar de naam niet met het nabijgelegen Tsamadou beach, want ze lijken wat dat betreft veel op elkaar. De baai en het strand liggen langs de doorgaande weg van Kokkari naar Karlovasi en je kunt bovenaan de baai gratis je auto of scooter parkeren. Vanaf het grote strand kun je zwemmend naar het kleinere Mikro Tsambou beach.

  Tsambou beach is een mooi kiezelstrand op Samos

  Je kunt je auto ook beneden bij het strand parkeren, maar hiervoor kan door het restaurant een vergoeding worden gevraagd of een consumptie. Er staat een gelijknamige beach bar (restaurant) vlak aan het strand en het grootste gedeelte van het kiezelstrand is georganiseerd met strandstoelen en parasols. Deze kun je voor dag of dagdeel huren.

  Het zeewater is kraakhelder en de zeebodem loopt vrij snel af. Kinderen kunnen spelen met de stenen op het strand en in de speeltoestellen van het restaurant. Mikro Tsambou beach is deels een nudistenstrand. Je vindt hier geen accommodaties in de directe omgeving. Voor een hotel of appartement dien je naar Kokkari of Agios Konstantinos te gaan. Hier tref je tevens meer voorzieningen aan als restaurants en winkels.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen