Kokkari

Kokkari is één van de meest pittoreske vakantiebestemmingen op het Griekse eiland Samos. De badplaats ligt in het noorden van Samos op 25 kilometer afstand van de luchthaven en 10 kilometer van de hoofdstad Vathi. Door de centrale ligging op het eiland is deze kustplaats de ideal uitvalsbasis om Samos te gaan ontdekken. Het hele jaar door heeft de kustplaats ongeveer 1000 vaste inwoners. De transfertijd van het vliegveld naar je appartement of hotel bedraagt ongeveer een uur. Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen uit Europa het vissersdorp voor een relaxte zonvakantie.

Kokkari is het meest schilderachtige havenplaatsje op Samos

De omgeving van Kokkari is natuurrijk met veel groen tot op of aan het strand. Hier worden ook prachtige orchideeën verbouwd en over de hele wereld geëxporteerd. Kokkari heeft de grootste kerk (Agios Nikolaos) van het eiland. Het is heerlijk slenteren door de smalle straatjes langs de vele tavernes, souvenirwinkels en winkeltjes vol lokale lekkernijen. Voor ’s avonds zijn de bars gezellig en de shops zijn tot laat in de avond geopend. Langs de boulevard en de Egeïsche zee vind je restaurants met een mooi uitzicht op het vakantiedorp en het schiereilandje voor de kust.

Kokkari werd vroeger ook wel Korkari genoemd en had aan het begin van de 19e eeuw 167 huizen met 745 inwoners. De inkomstenbron was destijds wijn- en olijfbouw. Toerisme bestond hier toen nog niet. Tegenwoordig worden er in de omgeving nog volop druiven en pompoenen verbouwd.

Kokkari heeft geen musea of archeologisch bezienswaardigheden en behoort samen met Pythagorion en Votsalakia tot de populairste vakantiebestemmingen van het eiland. Een mooie foto kun je maken van het strandje met de vissersboten en het schiereiland op de achtergrond. Wandelaars kunnen in de omgeving mooie wandelingen maken door de natuur en naar verschillende stranden, zoals Lemonakia beach en Long beach.

Samos foto album

Kokkari tips

Kokkari op Samos steegje

Kokkari Samos – steegje uitzicht op zee

Kokkari is eigenlijk een schiereiland en volgebouwd met witgekalkte huizen met oranje pannendaken. Aan de ene zijde vind je de haven met gezellige boulevard en aan de andere zijde ligt het langgerekte Long beach met en mooi zand- en kiezelstrand.

De Agios Nikolaos kerk steekt met zijn torens met blauw/witte koepeldaken boven alle andere huizen uit. Gebouwd tussen 1902 en 1938 en het is in Griekenland niet vreemd dat dit een Orthodoxe kerk is. Met een oppervlakte van 650 m2 en zo’n 40 meter hoogte is deze Agios Nikolaos kerk de grootste kerk van het eiland Samos.

Onze beste tip is eigenlijk heel eenvoudig: lekker genieten. Het centrum is gezellig en alles is hier op loopafstand. Kleine, smalle steegjes met tavernes, bars en winkeltjes. Lekker slenteren langs de zee en over de boulevard.

Bekijk alle aanbiedingen

Kokkari stranden

Kokkari Samos gezellige terrasjes

Kokkari Samos – gezellig terrasjes in de vakantie

De stranden bij Kokkari zijn bedekt met kiezels en soms een klein gedeelte met zand. Het dorpsstrand (long beach) is ongeveer 800 meter lang en georganiseerd met parasols en ligbedden. Je kunt hier leren windsurfen tijdens je vakantie.

Langs dit lange strand vind je Griekse tavernes, restaurants en winkeltjes voor de kleine boodschappen. Een tip is om een fiets te huren voor een paar euro per dag en naar de stranden van Tsamadou, Tsambou en Lemonakia te fietsen. Zo ontdek je de prachtige groene omgeving van Kokkari en de fraaie stranden.

Lemonakia beach is een afgelegen strand en via een trappetjes van zo’n 100 meter kom je bij het strand uit. Wandelend is het ongeveer een kwartiertje vanuit Kokkari naar Lemonakia beach. Het strand is georganiseerd met strandstoelen en parasols.

Kokkari wandelen

Lemonakia beach bij Kokkari

Het strand van Lemonakia bij Kokkari

De omgeving van Kokkari leent zich ervoor om te gaan wandelen. Je vindt hier goed onderhouden wandelpaden de bergen in met begroeide hellingen en beekjes met fris en koel water het hele jaar door. Paden die in Kokkari starten leiden je via fraaie wandelingen naar de dorpen Vourliotes, Manolates, Mytilinii en de top van de berg Karvounis.

Je ontdekt de rijke flora en fauna van Samos in dit gebied, die bestaat uit meer dan 1.500 soorten. In het natuurgebied, ook wel Mana genoemd, groeien coniferen, de familie van de vlinderbloem, orchidee-achtigen en therapeutische planten. Eigenlijk zijn ze het hele jaar door groen.