Ammoudi

  Ammoudi is een havenplaatsje bij het pittoreske Oia op het Griekse eiland Santorini. Het dorpje is vooral bekend om zijn vistavernes en natuurlijk de zonsondergang. Vanuit het haventje vertrekken ook verschillende boten voor een dagtocht naar het vulkaaneiland Thirasia. Er zijn geen accommodaties in het kustplaatsje en verdere voorzieningen zijn beperkt.

  Visliefhebbers eten in een restaurant in Ammoudi op Santorini

  Als je vis wilt eten tijdens je vakantie op Santorini is een restaurant of taverne in Ammoudi een tip om heen te geen. Zonder twijfel zal elke inwoner van Santorini je dan naar dit haventje toesturen. De auto kun je dichtbij parkeren al zijn het aantal parkeerplaatsen hier beperkt. Te voet kan ook via de stenen trap met 300 treden vanuit Oia, maar dat is een behoorlijke klim met de honderden traptreden. Vanaf halverwege deze trap is de zonsondergang prachtig.

  De rotsen boven de spierwitte tavernes van Ammoudi kleuren in de zon rood. Dit levert een fraai contrast op. Vanuit het haventje vertrekken, in de zomermaanden dagelijks, bootjes naar het naburige vulkaaneiland Thirasia. In het haventje bevindt zich ook een duikschool en aan het einde van het wandelpad, na de tavernes, ligt een mooi duikgebied.

  foto album Santorini

  Bekijk alle aanbiedingen