Ammoudi

  Ammoudi is een havenplaatsje bij het pittoreske Oia op het Griekse eiland Santorini. Het dorpje is vooral bekend om zijn vistavernes en natuurlijk de zonsondergang. Vanuit het haventje vertrekken ook verschillende boten voor een dagtocht naar het vulkaaneiland Thirasia. Er zijn geen accommodaties in het kustplaatsje en verdere voorzieningen zijn beperkt.

  Visliefhebbers eten in een restaurant in Ammoudi op Santorini

  Als je vis wilt eten tijdens je vakantie op Santorini is een restaurant of taverne in Ammoudi een tip om heen te geen. Zonder twijfel zal elke inwoner van Santorini je dan naar dit haventje toesturen. De auto kun je dichtbij parkeren al zijn het aantal parkeerplaatsen hier beperkt. Te voet kan ook via de stenen trap met 300 treden vanuit Oia. Het voetpad start bij de ingang van het Lontza kasteel. Vanaf halverwege deze trap is de zonsondergang prachtig.

  De rotsen boven de spierwitte tavernes van Ammoudi kleuren in de zon rood. Dit levert een fraai contrast op. Vanuit het haventje vertrekken, in de zomermaanden dagelijks, boten naar het naburige vulkaaneiland Thirasia. In het haventje bevindt zich ook een duikschool en aan het einde van het wandelpad, na de tavernes, ligt een mooi duikgebied. Tevens kun je hier op een betonnen plateau aan zee wat zonnen of een duik in zee maken. Voor de kust ligt het eiland Agios Nikolaos. Hierop vind je de gelijknamige kapel en je kunt ernaartoe zwemmen. Jaarlijks vindt hier op 5 en 6 december een kerkwijdingsfeest in plaats.

  foto album Santorini

  Meer Griekenland aanbiedingen