Finikia

  Finikia is een dorp op het Griekse eiland Santorini. Het ligt aan de kraterrand in het noorden van het vulkaaneiland op twee kilometer van Oia. De accommodaties liggen hier op loopafstand van de magische zonsondergang en het centrum van de eerder genoemde vakantiebestemming. Door de centrale ligging kun je vanuit Finikia goed het Cycladen-eiland ontdekken.

  Finikia is een voordelig alternatief voor Oia op Santorini

  In het centrum vind je een handjevol tavernes en restaurants, maar voor meer gezelligheid is een wandeling naar Oia een tip. Bezienswaardig zijn de twee kerken Agios Petros en Profitis Ilias. Bij deze laatstgenoemde kapel is het uitzicht zeer fraai. Een kilometer het binnenland in ligt het wijnhuis Sigalas. Dit Domaine Sigalas kun je bezoeken tijdens je vakantie en er zijn mogelijkheden om de wijnen te proeven.

  Voor het strand kun je naar Playa de Baxedes rijden op twee kilometer afstand van Finikia. Een vrij rustig zandstrand met weinig voorzieningen. Je kunt op het donkergekleurde zand strandstoelen en parasols huren. Alternatief is Koloumpos beach (Paradeisos beach) met een beach bar. In Oia vind je alle toeristische voorzieningen en ook supermarkten en winkels.

  foto album Santorini

  Meer Griekenland aanbiedingen