Karterados

  Karterados is een dorp op Santorini. Het stadje ligt op twee kilometer van de hoofdstad Fira centraal op het vulkaaneiland. Accommodaties in deze vakantiebestemming zijn beduidend voordeliger dan in Fira en dat trekt van april tot en met oktober toeristen hiernaartoe. Je vindt in het kleine centrum verschillende voorzieningen, maar voor de gezelligheid kun je beter naar de hoofdstad van het Cycladen-eiland gaan.

  Karterados ligt centraal op het Griekse eiland Santorini

  Op 2,5 kilometer van Karterados ligt het donkere zandstrand Exo Gialos. Langs het zandstrand vind je een beach bar en taverne en op het strand zijn ligbedden en parasols te huur. Met een huurauto ben je hier zo. Alternatief voor een dagje zon, zee en strand is het strand van Monilithos, eveneens langs de oostkust.

  Leuk uitstapje in de omgeving is een wijnproeverij bij één van de vele wijnhuizen op Santorini. Venetsanos winery ligt bijvoorbeeld op 4,5 kilometer afstand van het centrum van Karterados. Niet alleen de wijnen, maar ook het uitzicht is hier geweldig. Niet alleen in de zomerperiode kun je in het dorp verblijven. Ook in de winter zijn er anno 2019 accommodaties geopend.

  foto album Santorini

  Meer Griekenland aanbiedingen