Messaria

  Messaria is een dorp in een erosiedal op Santorini. Het ligt op slechts drie kilometer van Fira vandaan en een kilometer van het andere traditionele dorp Vothonas. De centrale ligging op het eiland zorgt er ook voor dat de wegen en dus het verkeer elkaar hier tegenkomt. Door het historisch centrum is een wandeling een mogelijkheid. Je kunt dan de dorpsschool bezichtigen, maar ook een bezoek brengen aan de wijnkelder van Ktima Avantis en de Agios Dimitrios kerk ingaan.

  Messaria is een traditioneel dorp in een erosiedal op Santorini

  Je ziet dat Santorini een welvarend verleden heeft gehad. Er staan namelijk diverse markante herenhuizen uit de periode 1880 tot 1890. Ooit stonden hier ook twee tomatenpureefabrieken. Opvallend is dat er in het historisch centrum geen restaurant if winkel te vinden is. Dit gedeelte van het dorp is dan ook grotendeels onbewoond. Bij het drukke kruispunt is dat anders. Hier vind je supermarkten en meerdere auto- en scooterverhuurbedrijven. Als je van Fira naar Kamari rijdt of naar het zuiden van Santorini passeer je Messaria.

  In Messaria en net buiten het dorp liggen enkele accommodaties waar je kunt verblijven. Het is echter niet de populairste vakantiebestemming op Santorini, ondanks de centrale ligging van het plaatsje.

  foto album Santorini

  Meer Griekenland aanbiedingen