Vothonas

  Vothonas is een dorp in het erosiedal op het eiland Santorini. Het plaatsje ligt centraal, maar verborgen op het Griekse eiland op slechts vier kilometer rijden van de hoofdstad Fira. Er is een busverbinding met de luchthaven, Kamari en de hoofdstad. Het traditionele dorp is net als het naburige Pyrgos een verborgen bezienswaardigheid. Uniek zijn de zogenaamde ‘grotkerken’. Ze staan letterlijk een stuk onder de grond. De blauwe koepeldaken pijken dan boven de grond uit. Hier vind je de mooiste grotkerk van het eiland: Agios Prokopios.

  Vothonas is een traditioneel dorp op het eiland Santorini

  Bezienswaardig in Vothonas zijn enkele woningen (cave houses) die letterlijk in de rotsen zij gebouwd. Daarbij is de Agia Anna kerk uit 1822 een trekpleister. Een opvallende kerk centraal in het dorp met een fraaie donkerblauwe koepel als dak. Net buiten het dorp ligt het Koutsoyannopoulos wijnmuseum. Het museum ligt achter meter onder de grond in een grot van in totaal 300 meter lengte. Een waar labyrint en uniek in heel Griekenland. Je kunt het museum hele hele jaar door bezoeken en de entree bedraagt € 10,- per persoon. Wijnproeven kun je ook in de directe omgeving. SantoWines en het fraaie wijnhuis Venetsanos liggen op korte afstand van het dorp.

  In Vothonas vind je meerdere fraaie villa’s. Rustig gelegen en toch centraal op het eiland. Het is een dorp waar de meeste toeristen aan voorbij zullen gaan, maar juist het niet toeristische is hier interessant. Voor het strand kun je het beste naar Kamari gaan. De kustplaats ligt op twee kilometer afstand.

  foto album Santorini

  Meer Griekenland aanbiedingen