Bourtzi

  Bourtzi ligt op een schiereiland bij Skiathos-stad. Het scheidt de oude van de nieuwe haven en is een mooie wandelpromenade met terrassen van restaurants, tavernes en bars. Er bevinden zich nog enkele resten van van de muren van en Venetiaanse vesting uit de 13e eeuw. Tegenwoordig vormen ze een soort theaterzaal voor openluchtconcerten en voorstellingen.

  Bourtzi is een heerlijke plek om even te ontspannen op Skiathos

  Bourtzi is een prachtige plek voor een kop koffie in de ochtend of een drankje later op de dag in het gelijknamige café. Aan het begin van het schiereiland vind je standbeelden van de prozaschrijver Alexandros Papadiamanti en zijn neef schrijver Alexandros Moraitidis. Tussen de naaldbomen door heb je vanaf de zitbanken tussen de naaldbomen door mooie uitzichten op de boulevard en de oude haven van de stad. Aan de andere zijde vanaf het terras van het café kijk je uit op de nieuwe haven en het eilandje Daskalonisi. Ook een mooie plek om vliegtuigen te spotten die laag over het water aanvliegen op de internationale luchthaven van het Sporaden-eiland.

  Niet alleen delen van de vestingmuren zijn nog te zien, maar ook enkele kanonnen zijn overblijfselen van voormalige verdedigingswerken van de hoofdstad van Skiathos. Later werd het kastro op de noodkaap van het eiland gebouwd en trokken toenmalige inwoners hiernaartoe. Het heeft strategisch een betere ligging en was makkelijker te verdedigen tegen piraten en andere vijanden.

  Skiathos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen