Kastro

  Kastro is het een oude vestingstad in het noorden van Skiathos. De ruïnes laten zien hoe het Sporaden-eiland ruim vierhonderd jaar beschermd is geweest. Je kunt met een bootexcursie naar deze archeologische bezienswaardigheid, maar ook vanaf land. De afstand van Skiathos-stad bedraagt negen kilometer, maar de weg is niet geheel geasfalteerd. Je zult dan nog een wandeling dienen te maken van ongeveer een uur. Wat overigens zeer de moeite waard is.

  Kastro van Skiathos is een archeologische bezienswaardigheid

  Het Kastro van Skiathos dateert uit de 14e eeuw en is gebouwd nadat bleek dat de vestiging op Bourtzi niet goed genoeg was. oorspronkelijk waren hier 22 verschillende kerken en kapellen. Tegenwoordig zijn er nog vier in tact of gerenoveerd en bezienswaardig. De Agia Marina kapel, Agios Vasileios kapel, Agios Nikolaos kapel en de grootste en interessantste kerk ligt centraal in kastro. Je kunt ze allemaal bezichtigen tijdens je bezoek.

  Onderaan het kastro ligt het gelijknamige strand en hier leggen de excursieboten aan. Een mooi strand en las je met de boot hiernaartoe gaat, staat je nog een klim naar boven te wachten naar de vesting. Op het strand kun je wat te drinken kopen.

  Boven in de vesting vind je bij de grote Griekse vlag een fraai uitzichtpunt. In het fort is geen restaurant aanwezig, maar bij de parkeerplaats kun je wel de nodige versnaperingen kopen. 

  Skiathos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen