Lalaria beach

Lalaria beach is zonder twijfel het mooiste strand van Skiathos. Het ligt in het noordoosten van het Sporaden-eiland en is alleen vanaf zee bereikbaar. De natuurlijke stenen toog is de publiekstrekker en vanuit Skiathos-stad vertrekken de excursieboten ’s morgens vroeg al gestaag naar het witte kiezelstrand. Vaak een dagtrip en gecombineerd met een bezoek aan het kastro en bij veel wind wordt er niet uitgevaren.

Lalaria beach is het mooiste strand van het eiland Skiathos

Het strand van Lalaria staat bekend om haar fraaie witte ronde kiezelstenen en de herkenbare Trypia Petra. De hoge witte krijtrotsen geven het strand een geïsoleerde uitstraling. Op het strand steken de witte kiezels en stenen fraai af tegen het azuurblauwe en kraakheldere zeewater. Vergeet je snorkelset niet als je een dagje naar Lalaria beach gaat.

Bedenk je dat er op Lalaria beach geen tavernes of beach bars zijn en je dus geen eten en drinken kunt kopen. Meestal hebben de boten die de excursies verzorgen een voorraad fris, bier, water en kleine snacks. Een tip is om zelf je proviand mee te nemen die dag. Op Lalaria is overdag geen natuurlijk schaduwplekje te vinden. Smeer je vooraf dus al goed in met zonnebrandcrème met een hoge zonbescherming en denk aan een zonnebril en petje voor op je hoofd.

Skiathos foto album

Lalaria beach tips

Lalaria beach op Skiathos

Lalaria beach – zee en het strand

Een bezoek aan Lalaria beach gaat meestal vooraf gepaard met één of meerdere korte stops bij twee grotten. De grot van Galazia, ook wel de blauwe grot genoemd, heeft prachtig blauw zeewater. De grot van Skotini, ook wel de donkere grot genoemd, is smaller en dieper. De boten kunnen een gedeelte van deze grotten invaren.

Na een stop om te zwemmen bij het strand van Lalaria vaart de boot nog langs het strand bij het Kastro op het noordoostelijke puntje van Skiathos. Het kastro ligt bovenop een hoge rots, met onderaan een strandje en taverne. Kastro was de vroegere hoofdstad van Skiathos. Nu zijn er nog restanten van het oude fort en in het Agios Ioannis Prodomos klooster nog enkele fraaie fresco’s.

Bekijk alle aanbiedingen