Tsougria beach

  Tsougria, ook wel Tsougrias genoemd, is net als Tsougraki een eilandje voor de kust van Skiathos. Vanuit Skiathos-stad varen veel kaïks en excursieboten dagelijks naar het exotisch ogende strand. Soms een combinatie van een dagtocht met het fraaie Lalaria beach. Vertrek is bijna dagelijks vanuit de oude haven van de hoofdstad.

  Groen zeewater bij Tsougria beach op het eiland Skiathos

  Tsougria beach is een geel zandstrand met naaldbomen groeiend tot aan het strand. Het zeewater kleurt hier de mooiste kleuren groen en het strand is deels georganiseerd met ligbedden en parasols. Op het strand een Griekse taverne voor een snack, lichte lunch of wat te drinken. De strandstoelen zijn te huur. Vanaf de boot kun je het heldere zeewater induiken en gaan snorkelen bij de rotspartijen langs de kust.

  Het eiland is onbewoond, maar het tweede Tsougria beach is een kiezelstrand. Hieraan ligt de ruïne van de oude olijfoliefabriek. Je kunt te voet naar het eigenaardige kerkje Agios Floros, welke piekt op een rotspartij tussen beide stranden.

  De zeebodem is bijna geheel bedekt met fijn zand en loopt zeer geleidelijk af. Tsougria beach is een prima strand voor kinderen. Dat maakt de dagtrip ook interessant voor families met (kleine) kinderen.

  Skiathos foto album

  Bekijk alle aanbiedingen