Koutsomitis beach

  Koutsomitis beach, ook wel geschreven als Kousomyti, is een strand met een strook zeer ondiep azuurblauw zeewater op het gelijknamige onbewoonde eilandje. Het is een populair strand voor locals en toeristen vanaf het Egeïsche eiland Astypalea. Een dagtochtje per kaïk hierheen wordt gecombineerd met een ander mooi strand: Kounoura beach.

  Koutsomitis beach ligt ten zuiden van Astypalea

  Het eilandje Koutsomitis ligt ten zuiden van Astypalea en op een steenworp afstand ligt het kleinere vlakke eiland Tigani. Tussen deze eilanden ligt het kiezelstrand Koutsomitis beach. Het zeewater kleurt hier prachtig turquoise en nodig uit om een duik in zee te nemen. Er zijn geen voorzieningen op Koutsomitis en geen bomen voor schaduw op een warme en zonnige zomerse dag. Het mooiste uitzicht heb je van bovenaf de rotsen op de smalle passage en de twee witte kiezelstrandjes. Een klim is dan wel vereist en beter om dit op goed schoeisel te doen.

  De excursieboten vertrekken meestal in de ochtend vanuit de haven Chora Astypalea of vanuit het kleine Analipsi. in de zomer zeker meerdere keren per week. Een tip voor deze dagexcursie met lunch aan boord is bij Avra cruises.

  foto album Astypalea

  Meer Griekenland aanbiedingen