Panormos beach

Panormos beach is een vakantiebestemming aan de westkust van het Griekse eiland Skopelos. Het is de grootste badplaats van het eiland en ligt op 12 kilometer rijden van Skopelos-stad. De baai heeft aan de noordzijde het vriendelijkste kiezelstrand met een langzaam aflopende zeebodem. Aan de zuidkant, in een aperte kom, ligt het natuurlijke haventje. In de zomer is dit één van de drukste bestemmingen van het eiland.

Panormos beach is de strandbestemming van Skopelos

De baai is vrij groot en het kiezelstrand op sommige plaatsen tot 10 meter breed. langs het strand tavernes met terrassen en de nodige accommodaties. Van zowel de zuid- als noordzijde heb je een fraai uitzicht over Panormos. De meeste hotels en appartementen liggen langs de doorgaande weg of tussen de doorgaande weg en het strand. Op het strand zo nu en dan een boom voor natuurlijke schaduw op warme zomerdagen met veel zon.

Het natuurlijke haventje en de komvormige baai zijn bijzonder fraai. Omzoomd met groene naaldbomen en het zeewater kleurt hier donkerblauw en dichterbij de kust lichtblauw en groen. Bij Panormos beach zelf zijn de nodige voorzieningen voor toeristen. Wat supermarkten, souvenirshops en verschillende eetgelegenheden. De beste reistijd voor Panormos beach is van mei tot en met september. In het voor- en naseizoen kan het hier heerlijk rustig zijn.

Skopelos foto album

Panormos beach tips

Panormos baai op Skopelos

Panormos Skopelos – uitzicht op de baai

De omgeving van Panormos is zeer groene met dichte naaldboombossen. Dichtbij liggen ook fraaie andere stranden als Milia beach en Kastani beach. Milia is bekend van de film Mamma Mia en een tip om wat te gaan eten in de taverne bij de parkeerplaats. Kastani is georganiseerd met een drukke beach club.

Bij Panormos beach kun je (motor)bootjes huren en zelf de prachtige kustlijn hier gaan ontdekken. Op zoek naar een privé-strand om lekker te relaxen tijdens de zomervakantie. Andere tip is om te gaan kajakken met rustig weer. Ook op deze manier kun je de baaitjes in de omgeving bereiken.

Meer Griekenland aanbiedingen