Platia Ammos beach

  Platia Ammos beach is een groot strand langs de westkust van het schiereiland Paliki op Kefalonia. Het ligt op 12 kilometer ten westen van het stadje Lixouri en is alleen over zee te bereiken. Voorheen was er een trap vanaf een parkeerplaats naar het strand, maar door een aardbeving in 2014 is deze grotendeels ingestort en is het niet verantwoord om hier naar beneden te gaan. Wel is het uitzicht hiervandaan op het strand en de baai prachtig.

  Platia Ammos beach is fraai om te zien van bovenaf op Kefalonia

  De onverharde weg loopt door tot aan de trap naar beneden. Hier kun je je auto parkeren en genieten van het uitzicht op de baai en het strand. Het dichtstbijzijnde dorp met voorzieningen is Kaminarata. Hier vind je enkele traditionele tavernes en zelfs accommodaties om in te verblijven tijdens je vakantie.

  Platia Ammos beach heeft een lengte van zo’n 700 meter. Er zijn geen schaduwplekken op het strand en je kunt met een boot hiernaartoe varen met bijvoorbeeld een georganiseerde dagcruise. Deze maakt tevens stops op Xi beach en White Rocks beach. 11 kilometer ten zuiden van Platia Ammos beach ligt Lagadakia beach. Een klein fraai kiezelstrand met een kantina. Hier kun je zwemmen en Lagadakia beach is leuk voor een korte stop. Dichtbij ligt dan de vuurtoren van Gerogompos op het meest zuidwestelijke puntje van Kefalonia.

  foto album Kefalonia

  Meer Griekenland aanbiedingen