Pera Gialos

  Pera Gialos is een vissersdorp op het eiland Astypalea. Tevens is dit de haven voor excursieboten van het vlindervormige eiland en hoofdstadje Chora ligt aaneengesloten. Langs de kade vind je de nodige voorzieningen en verderop een strandje met hierlangs een kleine boulevard vol (vis)restaurants. Op een steenworp afstand meren de grote veerboten aan in de grotere haven van Astypalaia.

  Pera Gialos is het havenplaatsje van het eiland Astypalea

  Je vindt in Pera Gialos diverse kleinschalige accommodaties, waarvan de meeste uitzicht hebben op het witte stadje Chora en het fort. De haven fungeert tevens als jachthaven en in de zomermaanden meren hier dan ook fraaie jachten en de nodige zeilboten aan. Bezienswaardig zijn het archeologisch museum van het eiland en de witte Agios Nikolaos kerk met een lichtblauw koepeldak. Deze laatstgenoemde vind je dichtbij de kade. Het kiezelstrand van Pera Gialos is grijskleurig met de nodige ligbedden en parasols erop die te huur zijn. Hier is het zeewater kristalhelder en loopt de zeebodem snel af.

  In Pera Gialos kun je kiezen uit tientallen accommodaties om in te verblijven. Deze variĆ«ren van eenvoudige studio’s tot luxe boutique hotels en liggen op loopafstand van het haventje en de promenade.

  foto album Astypalea

  Meer Griekenland aanbiedingen