Symi stad

  Symi stad is het hoofdstadje van het gelijknamige Griekse eiland. Het is één van de mooiste stadjes van Griekenland en onderverdeeld in Gialos (bij de haven) en Ano Symi (ook wel Chorio. Dit laatstgenoemde gedeelte ligt hoger en meer landinwaarts. Het is tegen de berghellingen aangebouwd en minder toeristisch. De architectuur is in beide gedeeltes van de stad neoklassiek te noemen. De meeste gebouwen zijn fraai in pasteltinten geverfd.

  Symi-stad heeft met Gialos en Ano Symi twee gedeeltes

  Als je met de veerboot de haven van Yialos (Gialos) komt invaren krijg je het ‘wow’ gevoel. Het aanzicht is mooi, maar niet direct Grieks. Je kunt wel zien dat Symi-stad een rijke handelsgeschiedenis moet hebben. Een wandeling over de boulevard is een tip en maakt je vrolijk. Je kijkt je ogen uit en de terrasjes van tavernes en bars nodigen je uit om even rustig neer te ploffen.

  In de haven staat ook een standbeeld van Stathis Hatzis. Hij maakte een vrije duik onder water naar 89 meter diepte en hield meer dan 3,5 minuten zijn adem in. Hier komen tevens veerboten aan uit Kastellorizo, Kos, Panormitis, Rhodos en Tilos.

  Een wandeling van Gialos naar Ano Symi met de wijk kastro is een top. Onderweg heb je prachtige uitzichten op de haven en de baai. Tevens zijn de kerken Panagia, Isodia Theotokou en Agios Nikolaos bezienswaardig.

  foto album Symi

  Meer Griekenland aanbiedingen