Panormitis

  Het Panormitis is een klein dorp en ligt in het zuiden van Symi. Het gelijknamige orthodoxe klooster  is hier de toeristische trekpleister. Het wordt vaak gecombineerd met een dagtocht vanuit Rhodos naar het hoofdstadje Ano-Symi. De komvormige baai is liefst 19 kilometer lang en er is een busverbinding met het pittoreske hoofdstadje van het eiland.

  Het Panormitis klooster op Symi is een bezienswaardigheid

  In de vrij grote beschutte baai kun je niet om het Panormitis klooster heen. Het ligt aan de wandelpromenade en je vindt hier tevens een tweetal tavernes en een bakker. Verderop is een klein strand waar je een duik in zee kunt nemen. Voordat je de baai komt invaren zie je op de rots links van je een oude windmolen. Hier kun je heen wandelen. Het St. Michael Panormitis klooster is dagelijks geopend van 07:00 tot 19:30 uur. Men vermoedt dat het klooster dateert uit 1460, maar bewijzen hiervoor zijn er niet. In 1783 werd het klooster met de tempel afgebouwd. In 1862 werd het door onbekende oorzaak vernietigd. Jaarlijks op 8 november is het hier groot feest.

  In het Panormitis klooster zijn een kerkmuseum en een volkenkundig museum. Een bezoek is de moeite waard aan dit klooster. Zoals al beschreven heb je de mogelijkheid om een dagtocht vanuit Rhodos te combineren met het stadje en dit klooster. De veerdiensten met Dodekanisos Seaways. gaan meerdere keren per week.

  foto album Symi

  Meer Griekenland aanbiedingen