Pedi

  Pedi is een plaatsje op het Griekse eiland Symi. Het ligt op twee kilometer van het hoofdstadje Gialos en je kunt het kustdorp te voet bereiken. Een wandeling duurt ongeveer 45 minuten. De baai ligt geïsoleerd en deze ligt vaak vol met catamarans en zeilboten. Er zijn meerdere kleine pieren waar motor- en vissersboten aan liggen.

  Pedi is een schilderachtig baaitje op het eiland Symi

  Je vindt in het dorpje meerdere accommodaties en tavernes. Het dorpsstrand is een kiezelstrand en in de directe omgeving kun je te voet of over zee naar de stranden van Agios Nikolaos en Agia Marina. Een watertaxi is een mogelijkheid. Bij Agios Nikolaos beach vind je aan zee de gelijknamige kapel en een kleine taverne. Op het strand staan ligbedden en parasols.

  Pedi heeft ook een goede busverbinding met Gialos. Elk heel uur vertrekt er een bus vanuit Gialos vanaf 08.00 uur in de ochtend tot zonsondergang. Vanuit Pedi terug naar Gialos is dat elk uur startend om 08.30 uur. Vanaf de wijk Kastro in Gialos heb je een prachtig uitzicht op de baai en verderop de bergen van Turkije.

  foto album Symi

  Meer Griekenland aanbiedingen