Skala Potamias

Skala Potamias, ook wel Skala Potamia of Chrisi Akti genoemd, is een vakantiebestemming en ligt in de baai met het langste zandstrand van Thassos. De hoofdstad Limenas ligt op 15 kilometer afstand. Een prachtige foto kun je maken aan de zuidzijde boven de haven. Tussen de naaldbomen door heb je een mooi uitzicht op het strand, de badplaats en op de achtergrond de groene glooiingen en kale bergtoppen.

Skala Potamias is een vakantiebestemming voor families op Thassos

Eigenlijk is het dorp in tweeën gesplitst. Potamia is het oorspronkelijke gedeelte en ligt tegen de hellingen van de berg Ypsario. Het bergdorp ligt een paar kilometer van het strand en het haventje Skala Potamias vandaan. Een mooi gebied om te gaan wandelen. Het plaatselijke Vagi (Vaghis) museum is interessant om te bezoeken. Hier kun je de beeldhouwwerken van Polignotos Vagi bezichtigen. Appartementen, studio’s en hotels in Skala Potalias liggen dichtbij of zelfs direct aan het strand.

Skala Potamias heeft een mooi zandstrand. Bij de haven vrij breed en eigenlijk overal een kindvriendelijk strand. Het zeewater is helder en de zeebodem loopt geleidelijk af. Langs het strand de nodige beach bars en taveernes voor een drankje, lunch of snack. Aan winkeltjes en mini markets in de badplaats geen gebrek. Een wandeling maken naar en langs het pittoreske vissershaventje is een tip voor ’s avonds.

foto album

Skala Potamias tips

Aan het haventje van Skala Potamias staat een opvallend oud gebouw. Het is Tarsanas genaamd en tegenwoordig een folkloristisch museum. Verschillende culturele evenementen worden hier (vooral) in de zomer georganiseerd. Oorspronkelijk was het in 1908 gebouwd voor de monniken van het religieuze Mount Athos. Een tussenstop op hun lange reis naar het Prodomos klooster.

Aan eetgelegenheden in Skala Potamia geen gebrek. Veel restaurants en taveernes serveren de Griekse keuken en hebben terrasjes aan zee. Captains Fish Taverna is hiervan een voorbeeld.

Meer Griekenland aanbiedingen


Skala Potamias stranden

Het strand van Skala Potalias wordt ook wel Chrisi Akti genoemd. De Griekse benaming voor goudkust en gezien de kleur van het strand is er geen uitleg nodig. Het aan de noordzijde van de baai gelegen Golden Beach wordt al jaren gewaardeerd met een Blue Flag.