Thassos stad

Thassos stad, ook wel Limenas genoemd, is de hoofdstad van het Griekse eiland Thassos. Tegelijkertijd een vakantiebestemming en havenplaats. Hier komen de veerboten aan vanuit Keramoti en Kavala op het vasteland van Griekenland. De kortste veerdienst en veel gebruikt om de oversteek te maken na te zijn geland op het vliegveld van Kavala.

Thassos stad heeft zowel een interessant oud als nieuw gedeelte

Thassos-stad is verdeeld in de oude en nieuwe stad. De historische oude stad is mysterieus en vol met archeologische bezienswaardigheden. Het nieuwe Limenas is bruisend met twee havens. De nieuwe stad is gebouwd op dezelfde plaats als de oude stad en al wandelend kom je de tempel van Dionysos, de oude agora en de tempel van Hercules tegen. Boven de stad, op de groene heuvels, liggen het oude theater en de acropolis. Op loopafstand.

Limenas heeft door de eeuwen heen zijn eigen karakter behouden en door de hele stad heen zijn tig monumenten te bezichtigen. Een heerlijke stad voor een wandeling door de smalle straatjes. Neem hier gerust een dag de tijd voor tijdens je vakantie. Gezellig zijn de traditionele ouzeri in Thassos stad. Kleurrijke café’s en ze serveren lokale mezzes; meest seafood. Mooie stranden genoeg in de omgeving van de hoofdstad.

Accommodaties genoeg in en rondom de stad. Van mei tot en met oktober is hier het zomerseizoen. Zowel Grieken als buitenlandse toeristen komen dan naar Thassos stad op vakantie. Ze verblijven in studio’s, appartementen en hotels van eenvoudig tot luxueus. Ook is in deze periode het weer het mooiste. Een mild klimaat, met in de winter neerslag, koude nachten en soms zelfs sneeuw. In de zomer meestal mooi weer met temperaturen overdag van 30 graden of meer.

foto album

Thassos stad tips

Thassos stad het amfi theater

Thassos stad – amfi theather in oude stad

De kleine haven ligt vol met vissersboten en ’s avonds kun je hier heerlijk een wandeling maken. Griekse taveernes genoeg met terrasjes. Het Limenas strand ligt hier vlak naast. Een groot en breed zandstrand en kindvriendelijk mede door de langzaam aflopende zeebodem.

Het archeologisch museum van Thassos is een tip om te bezoeken tijdens je vakantie. Genoeg te zien hier met als pronkstuk de 3,50 meter hoge Kouros. De oude agora (markt) herbergt de nodige archeologische vondsten en ligt vlak achter de oude (kleine) haven. Overblijfselen van de tempel van Zeus, het altaar van Theogenis, de tempel van Julius Caesar zijn enkele voorbeelden.

Meer Griekenland aanbiedingen


Thassos stad stranden

Thassos stad Saliara beach

Thassos stad – Saliara beach

Het Limenas strand bij de oude haven van Thassos-stad is een georganiseerd zandstrand. In de zomer kan het hier behoorlijk druk zijn en gelukkig zijn er in de buurt nog veel meer (kleinere) stranden te vinden.

Makryammos beach is een wit zandstrand en ligt iets ten oosten van de stad. Verscholen tussen de naaldbomen. Een georganiseerd strand met taveernes, strandstoelen, parasols, accommodaties en watersportmogelijkheden.

Iets verder weg, bij de marmergroeven, ligt Saliara beach. Eén van de mooiste stranden van Thassos met wit zand.