Agios Nikolaos

Agios Nikolaos, ook wel Agios Nicholaos genoemd, is een havenplaatsje in de noorden van Zakynthos. Het ligt op 33 kilometer rijden vanaf de luchthaven van het Griekse eiland en de reistijd met een huurauto bedraagt ongeveer 45 minuten. Van juni tot en met september is het druk met toeristen voor excursies naar shipwreck beach en de blue caves.

Agios Nikolaos is een havenplaatsje in het noorden van Zakynthos

Het dorp Agios Nikolaos zelf is niet zo groot en ligt verspreid in de komvormige baai. Aan de zuidzijde van de havenplaats ligt een grote betonnen pier. Hiervandaan vertrekken de boten naar navagio (shipwreck) beach, de blue caves en Pesada op het eiland Kefalonia. De veerboten van Agios Nikolaos naar Pessada varen dagelijks en in de zomermaanden meerdere keren per dag. Na één uur en twintig minuten varen sta je op het andere Ionische eiland.

Aan de noordzijde van Agios Nikolaos ligt het vissershaventje. Een rustigere plek en vanaf het terras van de taveerne direct aan zee heb je een schitterend overzicht op het vissershaventje en in de verte de drukte van de dagexcursies.

Tussen de twee havens vind je de nodige taveernes, mini markets en appartementen. Net buiten Agios Nikolaos vind je verschillende vakantievilla’s die je kunt huren als accommodatie tijdens je vakantie. Rustig gelegen, vaak gebouwd tegen de berghellingen voor een spectaculair uitzicht over zee en het eiland Zakynthos.

Je kunt nog verder naar het noorden doorrijden, naar kaap Skinari. Een taverne met een blauwwit geverfde windmolen is een geliefde plaats om te stoppen. Je hebt vanaf het terras een mooi uitzicht op de blue caves.

foto album Zakynthos

Agios Nikolaos tips

Agios Nikolaos vuurtoren kaap Skinari

Agios Nikolaos Zakynthos – vuurtoren kaap Skinari

De kortste route naar shipwreck beach is vanaf kaap Skinari. Als je langs de vuurtoren rijdt kom je bij Potamitis Brothers. Zij bieden excursies aan naar navagio beach en de blue caves. De boten hebben een glazen bodem. Na 12 minuten varen ben je al bij het prachtige strand met het scheepswrak. Ze varen elke tien minuten uit van 09.00 tot 19.00 uur. Een tip als je snel naar het scheepswrak wilt en het is bovendien goedkoop. Bij veel wind of slecht weer gaan de excursies niet door en wordt er niet gevaren.

Vanuit de haven van Agios Nikolaos vaart dagelijks een veerboot naar het haventje van Pessada in het zuiden van Kefalonia. De veerdienst is van rederij Ioanian Pelagos Lines. Een tip als je tijdens je vakantie op Zakynthos meerdere eilanden wilt ontdekken. De huurauto meenemen op de ferry kan wel, maar is prijzig. Reken namelijk op € 32,- per enkele reis voor de auto. Voor een volwassene is de overtocht, enkele reis, € 8,- per persoon. Kinderen tot 10 jaar krijgen korting.

Meer Griekenland aanbiedingen


Agios Nikolaos restaurants

Het beste restaurant van Agios Nikolaos en de omgeving is het bio-restaurant Nobelos. Een Grieks restaurant met biologische keuken. Authentieke gerechten worden hier met veel passie bereid. Onderdeel van de Nobelos Boutique Hotel en fraai gelegen aan zee, onder de schaduw van naaldbomen op 300 meter van Agios Nikolaos. Tip: proef het handgemaakte roomijs gemaakt door oma.