Blue Caves

  De Blue Caves op Zakynthos zijn een toeristentrekker aan de noordoostkust van het Griekse eiland. Het azuurblauwe water en de grotten zijn een bezienswaardigheid en worden vaak gecombineerd met een boottochtje naar het scheepswrak in de baai van Navagio. De kleuren in deze ‘Kianougrotten’ zijn vroeg in de ochtend, als de zon nog in het oosten staat, het mooiste. Je kunt ook zelf een bootje huren in bijvoorbeeld de haven van Agios Nikolaos en naar deze blauwe grotten varen.

  Zwemmen en snorkelen bij de Blue Caves op Zakynthos

  In het hoogseizoen, de maanden juli en augustus, kan het erg druk zijn bij de Blue Caves. Zoals al genoemd combineren veel excursies deze grotten met een bezoek aan Shipwreck beach. De kans dat meerdere boten hier tegelijkertijd voor anker gaan is dan ook groot. Vergeet zeker je snorkelset niet, want het zeewater is kraakhelder en in de grotten is van alles onderwater te zien. De kleinere boten varen dichter langs rotsen en gaan er soms zelfs een stukje in. Het is mooi om vanaf het dek te zien, maar hier zwemmen en snorkelen is het leukste.

  De Blue Caves danken hun naam aan de heldere, soms felle, kleur blauw van het zeewater. In de grotten kleuren witte stenen lichtblauw. Het kraakheldere zeewater lijkt soms maar een meter diep. In realiteit is dit vaak vele malen dieper.

  In 1897 werden de Blue Caves ontdekt door Antonio Komouto. Ze zijn alleen bereikbaar over zee. Vanuit Agios Nikolaos, maar ook bij vuurtoren van kaap Skinari, vertrekken kleine bootjes naar de grotten. De vaartijd naar de Blue Caves is hiervandaan het kortste en bovendien zijn de prijzen voor de excursie hier het laagste. Je kunt ook met een snelle boot, of een grotere, verder naar shipwreck beach.

  foto album Zakynthos

  Meer Griekenland aanbiedingen