Anafonitria

  Anafonitria is een dorpje on het noordwesten van Zakynthos. Het ligt op 30 kilometer rijden van Zakynthos-stad langs de route naar Navagio-beach. Bezienswaardig is hier het oude gelijknamige klooster uit de 15e eeuw. De beschermheilige van Zakynthos heeft in dit klooster de laatste jaren van zijn leven doorgebracht. Je vindt ook verschillende authentieke villa’s in het dorp, die te huur zijn voor een rustige vakantie.

  Anafonitria heeft een eeuwenoud gelijknamig klooster

  Bij het klooster ligt ook een taverne, net als langs de doorgaande weg van het zuiden naar het noorden. Het ligt niet ver van een ander bergdorp Volimes en je kunt een bezoek combineren met elkaar. Hiervandaan ligt het uitzicht hoog vanaf de rotsen op het scheepswrak op slechts vier kilometer rijden. Souvenirs zijn er volop te verkrijgen. Langs de doorgaande weg zie je meerdere shops met onder andere honing, olijfolie, wijn en kleedjes. Vooral honing van Anafonitria is populair bij toeristen

  Dichtbij ligt ook het Agios Georgios Kremnon klooster uit de 16e eeuw en is tevens een bezoekje waard. Centraal in het klooster bevindt zich een markante toren. Deze is in 1561 gebouwd en diende ervoor om de monniken te beschermen tegen piraten. De kerk van het Agios Georgios Kremnon klooster werd in 1553 vernietigd door piraten en is nadien weder opgebouwd in Venetiaanse stijl.

  foto album Zakynthos

  Meer Griekenland aanbiedingen