Volimes

  Volimes is een bergdorp in het noorden van Zakynthos. Het ligt op 33 kilometer van Zakynthos-stad en vier kilometer van het uitzichtpunt op Navagio beach. Aangrenzend ligt het dorpje Ano Volimes en beide dorpen zijn een geliefde stop voor of na een blik te hebben geworpen op het scheepswrak. Bezienswaardig is de oude kerk van St. Spyridon. Deze ligt wat verscholen en is herkenbaar aan de paarsblauwe kleur.

  Volimes is een typisch bergdorp in het noorden van Zakynthos

  Aan de westkant van Volimes vind je meerdere tavernes. Een populaire stek voor een kop koffie, een biertje of lunch bij toeristen. Langs de doorgaande kom je meerdere souvenirwinkels tegen met voornamelijk kleden en aardewerk. De inwoners van het dorp leven niet alleen van het toerisme, maar ook van landbouw en veeteelt. Het Askos Stonepark ligt op acht kilometer afstand en wordt graag gecombineerd bezocht.

  In en rondom Volimes vind je enkele accommodaties. Het zijn voornamelijk wat luxere villa’s en bijna vanzelfsprekend is het een rustige vakantiebestemming.  Voor het strand kun je naar Filipoi beach of Agios Nikolaos beach. Filipoi is afgelegen en gewoon met de huurauto te bereiken over een verharde weg. Vergeet hier je snorkelset niet mee te nemen.

  foto album Zakynthos

  Meer Griekenland aanbiedingen