Een huis kopen in Griekenland

15 februari 2014 Bas Wanrooij
Droomhuis kopen in Griekenland

Droomhuis in Griekenland met zwembad

Een huis kopen in Griekenland wie heeft er niet wel eens aan gedacht of over gedroomd. Wat zou het mooi zijn, je eigen woning direct aan zee in een idyllisch Grieks dorpje, of rustig gelegen op een nog niet toeristisch Grieks eiland. Genoeg mooie plaatsen waar je droomhuis in Griekenland zou kunnen komen te staan. Zou zo’n droom werkelijkheid kunnen worden? We spraken met Vangelis Nastos van Elxis Greek Real Estate Services, specialist in Grieks onroerend goed, waarom nu de juiste tijd is om een huis in Griekenland te kopen.

Second Home International beurs in Gent

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 februari wordt in Gent weer de Second Home International beurs georganiseerd. Het is de Belgische beurs voor een tweede verblijf. Op de beurs ontmoet je niet alleen de makelaars, maar ook personen uit het land zelf, en kun je deelnemen aan interessante seminars. Bij Elxis, standnummer 812, kunnen bezoekers kennismaken met de mensen achter het bedrijf, het volledige woningaanbod inzien en ook een aantal contactpersonen uit Griekenland ontmoeten en spreken. Zij zijn speciaal voor deze beurs naar België gekomen. Bovendien zijn er op de beurs een aantal informatieve seminars over het kopen van een huis in Griekenland. Hierin wordt de aankoopprocedure uitgelegd en komen de belangrijkste juridische, fiscale en procedurele aspecten aan bod. Interessant? Vraag je gratis kaartjes voor de Second Home International beurs in Gent aan.

Huizenprijzen zijn gedaald in Griekenland

Villa met zwembad aan zee in Griekenland kopen

Villa met zwembad en uitzicht in Griekenland

De prijzen van huizen in Griekenland zijn sinds de piek in 2008 flink gedaald door de economische crisis. De laatste twee jaar is er weer een groeiende vraag naar woningen in Griekenland en de meeste belangstelling komt uit het buitenland. Niet gek natuurlijk als er vorig jaar een recordaantal (meer dan 17 miljoen) toeristen naar Griekenland is geweest. Ook voor dit jaar lijkt een nieuw record in de maak. Tot en met begin februari ligt het aantal boekingen van vakanties naar Griekenland voor deze zomer al 30% hoger dan vorig jaar (bron: anvr).

Overdrachtsbelasting in Griekenland fors verlaagd

De overdrachtsbelasting in Griekenland was voorheen een behoorlijke kostenpost als je hier een huis wilde kopen. Je betaalde 8% belasting over de eerste 20.000 euro van het aankoopbedrag en de rest van het bedrag werd belast met 10%. Per 1 januari is de overdrachtsbelasting gelukkig veranderd naar een veel lager percentage, namelijk 3%. Dat scheelt vaak al duizenden euro’s!