Griekenland in top 8 om te pensioneren

1 december 2019 Bas Wanrooij

Griekenland in top 8 om te pensionerenElk jaar doet de Blacktower Financial Management Group onderzoek naar de beste Europese landen om te gaan pensioneren. Men kijkt bij de beoordelingen van de landen naar criminaliteit, vergrijzing, index van kosten van levensonderhoud, prijzen van vastgoed en de levensverwachting. In 2019 staat Griekenland op de achtste plaats van de in totaal 45 beoordeelde Europese landen. Nederland staat in deze lijst dit jaar op de vijfde plaats.

Spanje op de eerste plaats

In de top 10 van Europese landen om te pensioneren staat Spanje bovenaan. De levensverwachting in dit land is met 83,3 jaar het hoogste van Europa. Ook de Grieken scoren met 81,4 jaar goed in deze categorie. Finland (2) en Slovenië (4) scoren het beste in de categorie criminaliteit. In Griekenland liggen de huurprijzen voor een woning laag ten opzichte van de andere landen in de top 10, terwijl de huizenprijzen in Portugal (6) in dit vergelijk het laagste zijn.

Het klimaat van Griekenland behoort tot de best beoordeelde ter wereld. Meer dan 75% van de expats in Griekenland beoordeeld het klimaat in Griekenland als zeer goed. Zeker van april tot en met begin november is het vaak aangenaam buiten. Voor de oude dag zijn het weer en klimaat variabelen die graag worden meegenomen in de keuze voor een land. Echter niet als variabele in het eerder genoemde onderzoek. Zou jij willen wonen in Griekenland?