Corfu in top 10 wereldwijd voor vakantiehuis

31 oktober 2021 Bas

Corfu in top 10 wereldwijd voor vakantiehuisHet Griekse eiland Corfu staat in de top 10 wereldwijd voor een vakantiehuis. Dit Ionische eiland is één van de beste bestemmingen om een vakantiehuis te kopen. Dit jaarlijkse lijstje van Compare the Market brengt de beste plaatsen wereldwijd in kaart om een vakantiehuis aan te schaffen. Venetië voert de top 10 aan dit jaar met Paphos op Cyprus als runner-up en Abu-Dhabi op de derde plaats. Corfu is de enige Griekse notering in 2021 en behoort dus tot de tien beste plaatsen ter wereld voor een vakantiewoning. We love Corfu!

Corfu op zesde plaats voor tweede huis

Corfu krijgt een overal score van 6.28, lijstaanvoerder Venetië behaalt 6.92, en scoort goed op het aantal eetgelegenheden per 10.000 inwoners (74/10.000). Ook is de misdaad index met 19,45 laag en wordt de gemiddelde prijs van een woning van 1.675 euro per m2 genoemd. Het klimaat op Corfu wordt ook uitgelicht met een gemiddelde jaartemperatuur op Corfu van 17,2 C en valt er gemiddeld 85 mm neerslag per maand op Korfoe. Op het Ionische eiland hebben o.a. het Engelse koningshuis en acteur Bruce Willis al een tweede huis. Tevens wonen er al best wat Nederlanders en is er zelfs een Nederlandse school in hoofdstad Kerkyra: ‘de Leeuwenbekjes’. Eerder dit jaar werd Kerkyra al verkozen tot meest stressvrije bestemming in Europa.

Reizen naar Corfu voor vakantiewoning

De internationale luchthaven van Corfu heeft rechtstreekse vliegverbindingen met meerdere luchthavens in Nederland. De eerste vluchten starten al eind maart of begin april en de laatste vluchten sluiten eind oktober het zomerseizoen af. Het hele jaar door kun je via de Griekse hoofdstad Athene vliegen naar dit Griekse eiland. Met een veerdienst kun je vanaf meerdere havens in Italië, waaronder die van Venetië, overvaren naar Korfoe. En dus zelf met de auto naar deze Griekse bestemming reizen. Corfu in top 10 wereldwijd voor een vakantiehuis. Bij jou ook?