Cretan Diet Festival Rethymnon

2 juni 2015 Bas Wanrooij
Cretan Diet Festival Rethymnon

Cretan Diet Festival Rethymnon – Kretenzer dans

In Rethymnon op Kreta wordt de vierde editie van het “Cretan Diet Festival” georganiseerd. Van 1 t/m 7 juli 2015 vindt het festival plaats in het park van de Kretenzer stad Rethymnon. Een culinaire en culturele ervaring met producten uit de streek en van andere regio’s op Kreta. Met het doel om producten van Kreta wereldwijd te promoten.

Mocht je hier op vakantie zijn in deze periode, dan is het leuk om te gaan kijken en proeven natuurlijk. Een lekker, gezellig een leerzaam avondje uit.

Zelf deelnemen aan Cretan Diet Festival

Aan het Cretan Diet Festival kun je zelf actief deelnemen. Een week met culturele activiteiten, lokale boeren die hun producten presenteren en laten proeven en wijn- en kaasproducenten van Kreta. Wist je dat het Kretenzer dieet (Cretan diet) erg gezond is? Meerdere restaurants in Rethymnon bieden een speciaal menu aan voor toeristen in deze week. Zo kun je dus kennis maken met gerechten uit de Kretenzer keuken, gemaakt met ingrediënten uit de streek of van het Griekse eiland zelf.

Kinderen, Kretenzer producten en entertainment

Cretan Diet Festival Rethymnon wijnproeven

Cretan Diet festival Rethymnon – wijnproeverij

Het Cretan Diet Festival volgt het pad van het inmiddels, bij Europeanen, beroemde “Wine Festival” in Rethymnon. Het programma bestaat uit drie delen: attracties voor kinderen, het presenteren van Kretenzer producten en entertainment.

Voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar is er een educatief programma met entertainment. Ook voor de ouders interessant. Denk aan theater, dans, schilderen, pottenbakken en de geschiedenis van de Kretenzer producten.

’s Avonds van 19.00 tot 23.30 uur is er de hele week markt in het park van Rethymnon. Van olijfolie tot raki (tsikoudia en rakomelo) en van zeep tot muziekinstrumenten kun je hier zien en kopen. Tussen 20.00 en 21.00 uur wordt er gekookt door de Cretan Chef Club. Ze toveren traditionele Kretenzer gerechten op tafel. Allemaal gemaakt op Kreta van natuurlijke ingrediënten of grondstoffen. Aansluitend, van 21.00 tot 23.30 uur, vindt het entertainment plaats en zijn er optredens met volksdansen en Kretenzer muziek.

Producten op het Cretan Diet Festival

Rethymnon restaurants

Cretan Diet Festival Rethymnon – restaurants oude stad

Deelnemers aan het festival zijn o.a. Agreco Farm, Cretan Carob en Archontiki soaps. Op de Agreco Farm, een initiatief van de Griekse hotelketen Grecotel, kun je genieten van een ouderwetse Griekse avond uit. De gerechten worden gemaakt van zelf verbouwde groentes, zelfgemaakte wijnen en en vlees van dieren van de boerderij.

Cretan Carob maakt biologische en gezonde producten van Johannesbrood (Carob). Archontiki maakt zeep met de hand van olijfolie en bijvoorbeeld aloë vera, lavendel of andere kruiden. 100% natuurlijke producten.