Authentiek Kreta

24 juni 2020 Bas Wanrooij

Authentiek KretaHet Griekse eiland Kreta zet voor promotie van het zomerseizoen in op haar authenticiteit. Authentiek Kreta is het thema van een nieuwe campagne die toeristen dient te gaan trekken vanaf 2 juli naar het grootste Griekse eiland. Wist je dat Kreta een kustlijn heeft van meer dan 1.000 kilometer? Proef Kretenzer kazen, wijnen en andere producten tijdens je reis, maak wandelingen door natuurgebieden, ervaar de gastvrijheid en voel de sfeer van lokale festiviteiten. Voel het authentieke Kreta tijdens je vakantie.

Het eiland van de gastvrijheid

Kreta wordt ook wel het eiland van de gastvrijheid genoemd. Het heeft onder andere een eeuwenoude rijke geschiedenis, bergen met meer dan 30 pieken die boven de 2.000 meter uitsteken en een uitgebreide keuken met gerechten bereid met lokale ingrediënten en gemaakt volgens authentiek recept. Proef Kretenzer honing van tijm en andere wilde kruiden, Tyrozouli kaas uit de bergen in West-Kreta of Graviera, Myzithra en Xynomyzithra. Dakos zijn een typisch Kretenzer gerecht: voedzaam, gezond en eenvoudig te bereiden. Gezellig met een glaasje rakí of rakomelo op een terrasje ergens in een bergdorp of in alle rust aan de kust. Weg van de massa.

Meer dan 1.700 plantensoorten op Kreta

Op Kreta groeien meer dan 1.700 verschillende soorten planten, waarvan er 159 inheems zijn. Lokale wandelgidsen bij bijvoorbeeld Rethymnon, Chania of Sitia kunnen je er tijdens een wandeling door de natuur alles over vertellen en laten ze je graag zien en als ze in bloei staan ook ruiken. Niet alleen een wandeling door de natuur is een tip, maar ook door Kretenzer steden. Er zijn zelfs (Nederlandse) wandelgidsen verkrijgbaar voor Chania en Rethymnon, maar ook voor dorpen en hun omgeving als Agia Galini en Mirtos.