26 miljoen toeristen naar Griekenland in 2015

16 december 2015 Bas Wanrooij
26 miljoen toeristen naar Griekenland op vakantie in 2015

26 miljoen toeristen Griekenland – uitzicht op Pilion

Het doel om 26 miljoen buitenlandse toeristen naar Griekenland te trekken in 2015 lijkt te worden gehaald. Volgens de laatste cijfers van SETE (Greek Tourism Confederation) is het record nabij. In vergelijking met het aantal inwoners in Griekenland, zo’n 11 miljoen, is dat een hoog aantal.

In de eerste 11 maanden van 2015 kwamen er liefst 820.000 meer toeristen aan met het vliegtuig op de internationale Griekse vliegvelden. Een toename van 5,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Andere toeristen kwamen met de auto, de veerboot of met cruiseschepen aan.

15 miljoen toeristen met het vliegtuig naar Griekenland

Van januari tot en met november arriveerden er ruim 15 miljoen mensen op de Griekse luchthavens met internationale vluchten. Athene, het grootste vliegveld van Griekenland, noteerde een groei van 23,6% in deze periode ten opzichte van 2014. De Cycladen eilanden, waaronder Santorini en Mykonos, trokken 15% meer buitenlandse toeristen tot nu toe dit jaar. Kreta en de Dodekanesos, waaronder Kos, Rhodos en Karpathos, lieten een lichte daling zien in het aantal vakantiegangers wat met het vliegtuig aankwam.

Ook meer Nederlanders naar Griekenland op vakantie

Ook het aantal Nederlandse toeristen wat naar Griekenland afreisde dit jaar met vliegtuig is hoger dan vorig jaar. Met de maanden november en december nog niet meegerekend stond de teller op ruim 630.000 Nederlanders. In de laatste twee maanden van 2015 komt hier alleen nog het aantal toeristen bij die naar Athene of Thessaloniki vliegen vanuit Nederland. De vluchten naar de andere vakantiebestemmingen in Griekenland zijn in oktober gestopt en starten pas weer in april van het jaar 2016.