Oia in top 10 opkomende bestemmingen Europa

13 december 2015 Bas Wanrooij
Oia in Santorini een opkomende bestemming

Oia in top 10 opkomende bestemming Europa

Regelmatig worden er online vakantie gerelateerde toplijstjes gepubliceerd door uiteenlopende media. Als er een Griekse notering in is terug te vinden en het onderwerp van de top 10 interessant is, vermelden we het natuurlijk.

TripAdvisor heeft de 10 opkomende bestemmingen in Europa van 2015 gepubliceerd. Oia op Santorini staat op de zevende plaats in deze ranglijst. Een ranking gebaseerd op de voorkeur van reizigers van over de hele wereld en bezoekers van de vakantiebeoordelingensite.

Ontdek de smalle steegjes in Oia

Oia is de plek van de zonsondergang, maar is veel meer dan dat. De witgekalkte woningen zijn tegen de vulkaankrater aangebouwd. Soms versiert met de fraaiste pasteltinten en tussendoor de blauwe koepeldaken van de vele kerken in het dorpje op Santorini. Fotogeniek dat zeker, maar bovendien een labyrint van smalle steegjes en trappetjes.

In de zomer verandert de hoofdstraat regelmatig in een stroom toeristen. Soms grote hordes tegelijk afkomstig van de Cruise schepen. Maar vooral juist de zijstraatjes naar beneden, vanaf deze hoofdstraat, lonen een ommetje. Je zult verstelt staan van de fraaie vergezichten, waarop je wordt getrakteerd. Een soort sprookje. Overnachten in één van de vele kleine boutique hotels is een ware belevenis. Natuurlijk mag je de zonsondergang dan ook niet missen.

Oia kan altijd voor een vakantie

Oia kun je eigenlijk het hele jaar door wel bezoeken. Van april tot en met oktober is het hier het drukste. In de winter kun je ook gerust naar Santorini op vakantie gaan. Overdag zal het nog steeds 15 C tot 20 C zijn en grote kans op wat zonneschijn. Ook in januari of maart is de zonsondergang hier prachtig.