Vliegveld Athene

De luchthaven van Athene Eleftherios Venizelos is het grootste vliegveld van Griekenland. IATA gebruikt voor Athens Airport de afkorting ATH, die je ook terug kunt vinden op het label aan je koffer. Het internationale airport ligt ten oosten van Athene in Attika op 25 kilometer van het centrum af. Je kunt eenvoudig van en naar het vliegveld met de metro en met de trein.

Athene Eleftherios Venizelos Airport is het grootste van Griekenland

Op het vliegveld van Athene landen het hele jaar door internationale en nationale vluchten. Dit is het vertrekpunt om verder door te vliegen naar de Griekse eilanden of steden op het vasteland. De vliegverbindingen van Olympic en Aegean zijn uitgebreid en zeer frequent. Bovendien zijn de vliegtickets voor binnenlandse vluchten voordelig.

Vanaf Amsterdam en Eindhoven wordt er vanuit Nederland op de Griekse hoofdstad gevlogen. Vliegtickets naar Athene kun je het hele jaar door (online) kopen. De vluchten van Transavia naar Athene zijn lijndiensten en de vliegtuigen gaan meerdere keren per week het hele jaar door.

De luchthaven van Attika en Athene is vrij nieuw en staat internationaal goed aangeschreven. Het is bovendien een prima lokatie om te gaan shoppen. Op en rondom het vliegveld zijn heel veel (grote) winkels te vinden met en van internationale merkartikelen. Ook Atheners gaan hier heen om te winkelen.

Je auto parkeren kun je op P1 en P2 voor “short term” en op P3 voor “long term”. Parkeren op de luchthaven is vrij prijzig. De eerste 20 minuten zijn gratis, het eerste uur € 3,80 en tot twee uur parkeren kost € 6,50. Een week parkeren op P3 kost € 50,- en elke dag extra € 5,-.

Athene foto album

Vliegveld Athene vakantiebestemmingen

Via Athens Airport kun je veel Griekse vakantiebestemmingen bereiken. De Atheense Rivièra, Sounio en de noordoostkust van de Peloponnesos kun je met een huurauto vanaf de luchthaven bereiken. Bovendien heeft het internationale vliegveld voordelige en directe vliegverbindingen met vrijwel alle luchthavens in Griekenland.

Via de havens van Pireaus en kun je reizen met de veerboot naar heel veel Griekse eilanden. Bijvoorbeeld de Cycladen of Argo-Saronische eilanden.

Meer Griekenland aanbiedingen


Vliegveld Athene hoe te bereiken

Athene vliegveld metro station

Vliegveld Athene – metro station bij de luchthaven

Eleftherios Venizelos Airport, vliegveld Athene, heeft een prima metroverbinding met het centrum van de metropool. In 45 minuten ben je in het centrum van de Athene. Een kaartje voor de metro kost € 8,- per persoon en voor een groepsticket, voor twee personen, betaal je € 14,-.

Met de taxi kan natuurlijk ook. Over de snelweg, een tolweg, gaat het meestal snel. De taxirit van de luchthaven naar het centrum van Athene kan echter veel tijd in beslag nemen door het drukke verkeer. Met de taxi kost een rit ongeveer € 35,-. De taxistandplaats is bij de uitgang, aankomsthal, van Athene Airport. Een taxi reserveren is niet nodig. Ook ’s nachts zijn er taxi’s te vinden.

Vliegveld Athene vakanties

Athene vliegveld aankomsthal

Vliegveld Athene – aankomsthal Athens Airport

Jaarlijks reizen zo’n 7 miljoen mensen via het vliegveld van Athene. In 2014 kwamen er  4.900.000 toeristen en business men aan op de luchthaven. Met binnenlandse vluchten komen er jaarlijk nog zo’n 2.500.000 passagiers bij (bron: HCAA).

Op internet kun je vrij eenvoudig voordelige vliegtickets naar Athene vinden. Vanaf Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Amsterdam Schiphol vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen naar de Griekse hoofdstad. De vliegafstand naar Athene vanaf Brussel Zaventem Airport is 2.104 kilometer en de vliegduur bedraagt ongeveer twee uur en vijftig minuten.