Lesbos, Samos en Mykonos veel meer toeristen

7 september 2018 Bas Wanrooij

Lesbos, Samos en Mykonos veel meer toeristenIn de periode januari tot en met juli is het aantal toeristen, dat met het vliegtuig naar Griekenland is afgereisd, gestegen met 15,1% (bron: SETE Intelligence). Alle internationale luchthavens in Griekenland laten over de eerste zeven maanden van 2018 een groei zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Lesbos verwelkomde 40,4% meer vakantiegangers op haar vliegveld en ook Samos (+30,3%), Mykonos (+27,1%), Kefalonia (+27,0%) en Athene (+21,0%) staan in de top vijf van grootste groeimarkten in Griekenland in deze periode.

Athene, Heraklion, Rhodos en Thessaloniki drukste luchthavens

De meeste toeristen komen in Griekenland achtereenvolgens aan op de vliegvelden van Athene, Heraklion, Rhodos, Thessaloniki en Corfu. In totaal ontvangen deze vijf luchthavens 72,7% van het aantal toeristen in de eerste zeven maanden van het jaar. Vanuit Nederland verwacht Griekenland dit jaar meer dan 800.000 vakantiegangers te mogen verwelkomen met het vliegtuig. Alleen op Athene en Thessaloniki wordt het hele jaar door gevlogen, de regionale luchthavens op de Griekse eilanden worden van april tot en met oktober aangevlogen.

Lesbos, Samos en Mykonos groeien hard

Lesbos en Samos hebben de laatste jaren minder toeristen mogen ontvangen. Dit jaar zijn deze Griekse eilanden weer meer in trek en laten ze de hoogste groeicijfers in percentage zien. Gezamenlijk zijn Samos en Lesbos goed voor 1% van het totaal aantal toeristen die met het vliegtuig op vakantie gaan naar Griekenland. Mykonos (+27,1%) en Santorini (+21,0%), onderdeel van de Cycladen, laten elk jaar hoge groeicijfers zien. Deze twee vliegvelden zijn goed voor 4,5% van het totaal aantal buitenlandse vakantiegangers.