Akropolis museum bij zes beste musea ter wereld

13 september 2018 Bas Wanrooij

Akropolis museum bij zes beste musea ter wereldHet Akropolis museum in Athene staat dit jaar in de top zes van beste musea ter wereld. Bezoekers van TripAdvisor hebben de afgelopen weken hun input geleverd voor de jaarlijkse Traveler’s Choice Awards.

Het grootste en modernste museum van de Griekse hoofdstad is in 2018 na Musée d’Orsay, National September 11 Memorial & Museum, Metropolitan Museum of Art, British Museum en Museo Nacional del Prado de nummer zes in het prestigieuze lijstje van de reiswebsite.

Akropolis museum beste museum van Griekenland

In de top 25 van de beste musea ter wereld is het Akropolis Museum de enige Griekse notering dit jaar. Wel zijn er twee Nederlandse musea in de lijst terug te vinden. Op de veertiende plaats staat het Rijksmuseum en op de zestiende plaats het Van Gogh Museum in 2018.

Het Akropolis Museum in Athene is het hele jaar door dagelijks geopend. Van 1 april tot en met 31 oktober van dinsdag tot en met zondag van 08.00 tot 20.00 uur, op maandag van 08.00 tot 14.00 uur en op vrijdag zelfs van 08.00 tot 22.00 uur. In de winterperiode gelden andere openingstijden. De entreeprijs bedraagt € 5,- per persoon. Je kunt ook een combi-ticket aanschaffen, waarmee je toegang hebt tot vrijwel alle archeologische bezienswaardigheden in Athene. Deze tickets zijn meerdere dagen geldig en handig als je in meerdere dagen in Athene verblijft.